Απελάσεις: Επιδόματα στους μετανάστες τέλος … 1η πτήση επιστροφής στο πακιστάν!

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισήμανε τη σημαντική μείωση των αφίξεων που καταγράφονται φέτος στο πολύπαθο νησί της Λέσβου, σημειώνοντας ότι τον φετινό Ιούλιο έφτασαν 200 αλλοδαποί στη Λέσβο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους ξεπέρασαν τους 2.500.Οπως είπε, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 59.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και 101.000 αιτούντες άσυλο, των οποίων οι αιτήσεις εξετάζονται ταχύτερα, καθώς σημειώθηκε αύξηση της παραγωγικότητας κατά…

90% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Δίνουμε άσυλο μόνο στους πραγματικούς πρόσφυγες και από εκεί και πέρα πολύ πιο γρήγορα χωρίζουμε τους μετανάστες από τους πρόσφυγες» σημείωσε.Δεν μπορεί να δίνουμε ισόβια σύνταξη και ισόβια προνόμια. Οποιος θέλει να παραμείνει, θα πρέπει να δουλέψει» σημείωσε σε έντονο ύφος.
“Εφαρμόζουμε αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μηταράκης. “Ξεκινήσαμε ξανά τις απελάσεις όσων δε δικαιούνται διεθνή προστασία”.

Η σημερινή διαδικασία απέλασης, ανέφερε ο κ. Μηταράκης, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας και της πρεσβείας του Πακιστάν.

Στόχος, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, να επιστραφούν φέτος προς τις χώρες προέλευσής τους 10.000 άνθρωποι.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/xekinisan-i-apelasis—anachorisan-gia-pakistan-30-metanastes
via

Διαβάστε περισσότερα
Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις βγει στο γυαλί και να μη σε ξέρει. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος

Γάτα: Η γάτα σας κοιμάται στη λεκάνη με την άμμο; Δείτε γιατί …

Κατοικίδιο: Το υπέροχο σπίτι που έφτιαξαν 2 γυναίκες για να ζήσουν γέρικα ζωάκια που εγκαταλείφθηκαν ! (φωτογραφίες)