Επίδομα τοκετού: Ποιες οικογένειες θα το πάρουν και ποιοι θα αποκλείονται


Η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τα επιδόματα, τα οποία όπως ξεκαθάρισε όχι μόνο παραμένουν ως έχουν αλλά θα ενισχυθούν. Παράλληλα, η υφυπουργός έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με το επίδομα τοκετού.

Η κα Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα. Όσον αφορά τις προϋποθέσεις είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα. Πρόσθεσε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Θα ενισχυθεί επίσης ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Written by alexandros

Εφίδρωση στις μασχάλες: Έξι λύσεις για να μη νιώθετε άσχημα

Αναδρομικά – συντάξεις: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης