Επίδειξη δύναμης από την Αναντολού Εφές

Χamos

Η Αναντολού Εφές «κατασπάραξε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη, παίρνοντας με το… καλημέρα προβάδισμα στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέτριψε τους Ισπανούς με 90-63 στο Game 1, χωρίς όμως να… χαρεί το προβάδισμα στα μεταξύ τους ματς, καθώς στο 34΄ είδε τον Βασίλιε Μίτσιτς να αποχωρεί με τραυματισμό στο δεξί γόνατο, που αν αποδειχθεί σοβαρός σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα της σειράς… Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει οριστεί για την Πέμπτη (22/4) και πάλι επί τουρκικού εδάφους (η πρόκριση στο Final-4 κρίνεται στις 3 νίκες).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανταγωνιστική όσο διήρκησε η ευστοχία της από τα 6.75, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μέτρησε μόλις 1/11 τρίποντα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έδιναν ρεσιτάλ από την περιφέρεια.

Με την άμυνα της Αναντολού να μπαίνει και αυτή στην… εξίσωση, η τουρκική ομάδα έχτισε γρήγορα μία διψήφια διαφορά και με επιμέρους σκορ 20-10 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +14 (64-50), ενώ χωρίς να τραβήξει το πόδι από το γκάζι στην τέταρτη περίοδο έφτασε απρόσκοπτα στο τελικό 90-63.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 19 πόντους, ενώ ο Σερτάκ Σανλί, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά πάνω στον Βάλτερ Ταβάρες, ακολούθησε στο σκοράρισμα με 16 πόντους. Ο Σέιν Λάρκιν πρόσθεσε 14, αλλά με 3/10 τρίποντα, ενώ ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς, Βασίλιε Μίτσιτς, τελείωσε με 7 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από τη Ρεάλ προσπάθησε ο Τρέι Τόμπκινς με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 44-40, 64-50, 90-63

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

«Χάρτινος πύργος» η ESL

«Χάρτινος πύργος» η ESL

Survivor – Ντάφυ: Διάγγελμα προς τους ψηφοφόρους του ο Ντάφυ!