Επαφές του υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο

Επαφές του υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από την Γερμανία προς την Ελλάδα, ενόψει του ανοίγματος της φετινής τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στο Βερολίνο και επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κ. Θεοχάρης συναντάται μεταξύ άλλων με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Οικονομίας και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Τουρισμού Τόμας Μπαράις, με ανώτατα στελέχη του τουριστικού Ομίλου TUI, αλλά και με την ηγεσία του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων, παραδοσιακοί ελληνικοί προορισμοί, όπως η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, βρίσκονται ήδη στην κορυφή της ζήτησης για τους Γερμανούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ακόμη η επιχείρηση ανοσοποίησης ολόκληρων νησιών, τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και η προοπτική διευκόλυνσης των μετακινήσεων με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε η Αθήνα.

Η γερμανική τουριστική αγορά συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες για την Ελλάδα. Ενδεικτικά, το 2019 καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια αφίξεις γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης »

Survivor Spoiler 5/5: Έχουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Σημερινά σημεία μαζικών δειγματοληψιών για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ

Σημερινά σημεία μαζικών δειγματοληψιών για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ