Εντός έδρας ήττα για την Έβερτον

Χamos

Ήττα, η οποία την κρατάει εκτός των θέσεων που χαρίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, υπέστη απόψε η Έβερτον. Οι «τόφις» γνώρισαν εντός έδρας ήττα 2-1 από την Άστον Βίλα στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο -1 από την τελευταία θέση που χαρίζει ευρωπαϊκή έξοδο και την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή η Τότεναμ. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «χωριάτες» πέτυχε ο Ανουάρ Ελ Γκαζί στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης.

Στο μεταξύ, τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλει για έξοδο στο νέο Champions League, πρόσθεσε στη συγκομιδή της η Τσέλσι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επιβλήθηκε 2-0 της Φούλαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και διατηρείται στην προνομιούχο τέταρτη θέση της κατάταξης, αυξάνοντας -προσωρινά- στους έξι βαθμούς το προβάδισμά της έναντι της πέμπτης Γουέστ Χαμ. Τους τρεις βαθμούς στους «μπλε» χάρισε ο Κάι Χάβερτς, ο οποίος πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Μπράιτον πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της στη μεγάλη κατηγορία. Οι «γλάροι» νίκησαν τη Λιντς με 2-0 και βρίσκονται πλέον 10 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και την 18η Φούλαμ, ενώ οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν άλλα τέσσερα παιχνίδια έως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» και μετρούν πλέον αντίστροφα για την… «στέψη» τους. Αυτή μπορεί να έρθει αύριο (2/5), εάν η Λίβερπουλ νικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο «Ολντ Τράφορντ», αλλιώς οι «σίτιζενς» θα περιμένουν έως το επόμενο Σάββατο (8/5), όταν υποδέχονται την Τσέλσι στο «Έτιχαντ». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε οκτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της Σίτι, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν για την ημιτελική φάση του Champions League (4/5), ωστόσο οι παίκτες του πήραν τη νίκη που τους φέρνει «μια ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου. Οι Αγουέρο και Φεράν Τόρες «βρήκαν δίχτυα» μέσα σε ένα διάστημα 83 δευτερολέπτων και «κλείδωσαν» τη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει σημειώσει 700 γκολ υπό τον Γκουαρντιόλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Σαουθάμπτον-Λέστερ              1-1
(61΄ πεν. Γουόρντ-Πράους – 68΄ Έβανς)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι   0-2
(57΄ Αγουέρο, 59΄ Φεράν Τόρες)

Μπράιτον-Λιντς                  2-0
(14΄ πεν. Γκρος, 79΄ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι-Φούλαμ                   2-0
(10΄, 49΄ Χάβερτς)

Έβερτον-Άστον Βίλα              1-2
(19΄ Κάλβερτ-Λιούιν – 13΄ Γουάτκινς, 80΄ Ελ Γκαζί)

Νιούκαστλ-Άρσεναλ               2/5
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ         2/5
Τότεναμ-Σέφιλντ Γιουν.          2/5
Γουέστ Μπρομ-Γουλβς             3/5
Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ              3/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι   80 -34αγ.
Μάντσεστερ Γ.     67
Λέστερ            63 -34αγ.
Τσέλσι            61 -34αγ.
Γουέστ Χαμ        55
Λίβερπουλ         54
Τότεναμ           53
Έβερτον           52
Άστον Βίλα        48
Λιντς             47 -34αγ.
Άρσεναλ           46
Γουλβς            41
Κρίσταλ Πάλας     38
Μπράιτον          37 -34αγ.
Σαουθάμπτον       37
Μπέρνλι           36
Νιούκαστλ         36
Φούλαμ            27 -34αγ.
Γουέστ Μπρομ      25
Σέφιλντ Γιουν.    17 –Υποβιβάστηκε–

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Χamos

Φάρμα – Spoiler (02-05): Η μάχη των γιγάντων στο κτήμα – Τζώρτζογλου VS Ιατρόπουλος! (Vid)

Χamos

Νίκη… Champions League για τη Μίλαν