Εντατικοποιείται η πάλη ενάντια στην πειρατεία στις συνδρομητικές υπηρεσίες

Η μάχη κατά της πειρατείας εντείνεται συνεχώς, με αυξημένες συλλήψεις και αυστηρότερες ποινές καταδικασθέντων σε φυλάκιση. Η δραστηριότητα αυτή θεωρείται πλέον εγκληματική.

Πρόσφατα, στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας 60χρονος καταδικάστηκε σε πάνω από 2 χρόνια φυλάκισης για παράνομη αναμετάδοση οπτικοακουστικού περιεχομένου επαγγελματικά. Παρόμοιες ποινές έχουν επιβληθεί και σε άλλες περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται αύξηση αλληλοκατηγοριών μεταξύ εγκληματικών ομάδων που ασχολούνται με παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Οι αρχές έχουν εντατικοποιήσει τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση αυτών των δραστηριοτήτων.

Το νέο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζεται θα ενισχύσει τις υφιστάμενες νομικές διατάξεις και θα αναγνωρίζει την ευθύνη του χρήστη-κατόχου πειρατικού περιεχομένου. Η αυστηρότερη νομοθεσία φαίνεται να έχει μειώσει αισθητά τη χρήση παράνομου περιεχομένου, αλλά οι εγκληματικές οργανώσεις προσπαθούν ακόμα να επωφεληθούν από την αγορά.

Σύμφωνα με μελέτες, η πειρατεία αυξήθηκε κατά 3,3% το 2022, κυρίως λόγω παράνομων τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και manga. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 3η θέση στην πειρατεία αθλητικού περιεχομένου στην ΕΕ.

Η μετάδοση συνεχούς ροής έχει γίνει η πιο δημοφιλής μέθοδος πρόσβασης σε παράνομο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ο αγώνας ενάντια στην πειρατεία συνεχίζεται, με τις αρχές να προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Πηγή: insider.gr

Written by admin

Δημήτρης Πανόπουλος: Η νέα πολιτική πρόκληση ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέος Ανθυποσμηναγός Διορίστηκε στην Πολεμική Αεροπορία