Εντάσεις στην Εμπόλεμη Ζώνη του «Γεννηματάς» στην Τελευταία Εφημερίδα

Η φωτογραφία που διέρρευσε από την ΟΕΝΓΕ από την τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δείχνει εξόφθαλμα πια την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Ασθενείς στριμωγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο, σε πρόχειρα κρεβάτια, με τα υπάρχοντα τους παραμάσχαλα, να προσπαθούν να βοηθηθούν από το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου που είχε εφημερία.

Προβλήματα σε πολλά νοσοκομεία

Και βέβαια το Γ.Γεννηματάς δεν είναι το μοναδικό δημόσιο νοσκομείο που παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα εν μέσω εφημερίας. Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εμφανίζουν την ίδια εικόνα, η οποία πια τείνει να θεωρείται αυτονόητη από εργαζόμενους και ασθενείς.

Άλλωστε τα δημόσια νοσοκομεία εδώ και καιρό δεν διοικούνται πια, αφού οι Διοικητές τους έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» περιμένοντας εάν θα διοριστούν και πάλι στο ΕΣΥ με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων στελεχών στο σύστημα υγείας.

Μακριά ο διορισμός νέων διοικητών

Και το ανησυχητικό είναι ότι με βάση τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων στο ethnos.gr, ο διορισμός των νέων διοικητών νοσοκομείων δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε τα νοσοκομεία θα έχουν εγκαταλεφθεί στη μοίρα τους.

Σε δήλωσή της η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει με αφορμή την εικόνα στην εφημερία του Νοσοκομείου: «Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν.

Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της ΠΦΥ».

Written by admin

Latest

Κλαίει σε μια γωνιά η Μαρία Αντωνά: Διακοπές στη Μύκονο με τη νέα του σύντροφο, Μαριλίνα Κυπαρίσση, ο Άρης Σοϊλέδης

Αθηνά Οικονομάκου μετά το διαζύγιό της: Η ζωή συνεχίζεται, δηλώνει η ηθοποιός