Ένας τόνος αποσκευών έχουν συσσωρευθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Ένας τόνος αποσκευών, που δεν έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, έχουν συσσωρευτεί από τα τέλη Μαΐου στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας, έγινε σήμερα γνωστό από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες απηύθυναν έκκληση στους εργαζόμενους του μετρό για να βοηθήσουν να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί.

Το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, απ’ όπου περνούν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, βρίσκεται αντιμέτωπο τις τελευταίες εβδομάδες με μια σοβαρή κρίση, που αποδίδεται στην έλλειψη προσωπικού στην εταιρεία που διαχειρίζεται τις αποσκευές.

Οι επιβάτες αναμένουν για ώρες τις αποσκευές τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν τις βρίσκουν καν.

«Αυτή τη στιγμή, σχεδόν ένας τόνος αποσκευών δεν έχει περάσει από διαλογή» αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών Εβγένι Ντίτρικ στο Ria Novosti.

Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου επισήμανε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια ομάδα κρίσης προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αναμένεται να επιλυθεί οριστικά «έως τα τέλη του μήνα».

«Όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου που εμπλέκονται λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για τη διαλογή και παράδοση των αποσκευών εγκαίρως, ενώ προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο των καθυστερήσεων» υπογράμμισε ένας εκπρόσωπος τύπου.

Το πρόβλημα με τις αποσκευές οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στην εταιρεία Sheremetyevo handling, θυγατρική του αεροδρομίου, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των επιβατών απευθύνθηκε στον γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα καταγγέλλοντας ότι οι επιβάτες αναμένουν τις αποσκευές τους μεταξύ «τριών και έξι ωρών» και συχνά παραλαμβάνουν τις βαλίτσες τους σπασμένες.

Οι αρχές μοιράζουν δωρεάν νερό και σάντουιτς στη ζώνη των αποσκευών, στους επιβάτες που περιμένουν.

Πρόσφατα, το υπουργείο Μεταφορών επέκρινε τη διεύθυνση του Cheremetievo ζητώντας της να «εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν όλες τις τεχνολογικές διαδικασίες για τη διανομή των αποσκευών και σε περίπτωση ανάγκης να αυξήσει το προσωπικό».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας αναζητεί 250 μεταφορείς, διευκρινίζει η Kommersant, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι εύκολο να προσληφθούν τόσοι πολλοί σε διάστημα ενός μήνα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έδωσε εντολή στη διοίκηση του μετρό της Μόσχας να στείλει υπαλλήλους του στο αεροδρόμιο για να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης, έγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

‘ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Written by stelios

WWF: Η Γαλλία ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών αποβλήτων στη Μεσόγειο

Πολωνός υπουργός ισχυρίζεται πως το κρέας του κάστορα έχει αφροδισιακές ιδιότητες