Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου: Προετοιμαστείτε για τις καλύτερες προσφορές

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου 2024 και τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν και τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου. Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων τις εξής Κυριακές:

Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων (ειδάλλως αν είναι αργία μετατίθεται την επόμενη Κυριακή)Η δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεωνΗ Κυριακή των ΒαΐωνΗ πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων (αν είναι αργία μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή)Η πρώτη Κυριακή μετά τη Black FridayΗ προτελευταία Κυριακή πριν τα ΧριστούγενναΗ τελευταία Κυριακή πριν τα ΧριστούγενναΗ τελευταία Κυριακή του κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα)Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή 14 Ιουλίου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά.Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή:

Να είναι ορατή η μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% του συνόλου των ειδών, που πωλούνται.Το ποσοστό έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης («από …. % έως …. %»).Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι υπεύθυνοι των εμπορικών επιχειρήσεων σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής νομοθεσίας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Written by admin

Άνδρας πετάει καφέ σε εργαζόμενη και τελειώνει με σπασμένο παρμπρίζ – Βίντεο

Το τολμηρό νέο τατουάζ της Αντζελίνας Τζολί: Μια εντυπωσιακή επιλογή