Έναρξη Δίκης για τη Δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ξεκινά σήμερα η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από την οικία του στον Άλιμο. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, αρνούνται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.

Μέσα από τη διαδικασία, επιδιώκεται να αποκαλυφθεί το σύνολο των εμπλεκομένων, ο ηθικός αυτουργός και το κίνητρο της δολοφονίας. Η οικογένεια του θύματος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Μετά από έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανδρών, εντοπίστηκε πως από το 2020 έως το 2023 δέχονταν εμβάσματα, ενώ παρατηρήθηκε και διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega φαίνεται πως είχαν προχωρήσει σε αγορά ακινήτου στην Παλλήνη.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως αυτά τα ποσά δικαιολογούνται από την πώληση αυτοκινήτων και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου ήταν συμβόλαιο θανάτου, με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή, όμως, να παραμένει άγνωστος.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

Written by admin

Η μοιραία κοιλάδα της Αυγής: Το τελευταίο φύλλο

Η Φουρέιρα απογειώνει τη βραδιά στο γνωστό club της Μυκόνου (ΒΙΝΤΕΟ)