Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την 4η δόση;

Την Πέμπτη 7/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τέταρτης δόσης για τους άνω των 80 ετών

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού τέταρτης δόσης εμβολίου (δεύτερης αναμνηστικής) που έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου «σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης, δεν συνίσταται η χορήγηση τέταρτης δόσης έναντι του εμβολίου». 

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ακόμη: «Πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού (α, β και γ δόση) σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό».

Σε ποιες άλλες πληθυσμιακές ομάδες θα χορηγηθεί η τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της Covid-19

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου:

  1. Το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω και σε άτομα που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας
  • Το ίδιο ωφέλιμη θα είναι η τέταρτη δόση και σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ιδίως σε εκείνα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σταδιακά το άνοιγμα της πλατφόρμας βάσει της εκάστοτε ηλικιακής ομάδας

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επεσήμανε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για την τέταρτη δόση θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανά δεκαετία, με βάση την εκάστοτε ηλικιακή ομάδα.

Ειδικότερα:

  • Για τους πολίτες ηλικίας 80 ετών και άνω η πλατφόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου
  • Για τους πολίτες ηλικίας 70 – 79 ετών από την ερχόμενη εβδομάδα
  • Για τους πολίτες ηλικίας 60 – 69 ετών από τη μεθεπόμενη εβδομάδα

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η κόρη μου δεν είχε ιδέα για την κεταμίνη, ο θάνατος των τριών παιδιών οφείλεται σε ιατρικό λάθος»

Survivor spoiler 04/04: Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου αποχωρεί την Τετάρτη 05/04