Έλληνας κατάσκοπος της KGB ο ένας εκ των τεσσάρων που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg

ellinas-kataskopos-tis-kgb-o-enas-ek-ton-tessaron-pou-apovivastikan-sto-minsk-symfona-me-to-praktoreio-bloomberg

Οι χθεσινές πληροφορίες για την “κρατική αεροπειρατεία” της Λευκορωσίας στο αεροσκάφος της Ryanair  έφεραν σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι τέσσερα ακόμη  άτομα τα οποία αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος και χαρακτηρίστηκαν ως  άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών της  KGB.

Στη συνέχεια των αποκαλύψεωβν αυτών το  πρακτορείο Bloomberg  αναφέρει πως μεταξύ των 4 ατόμων που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ ήταν και ένας Έλληνας, ο Ζ.Ι, ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση της Λευκορωσίας και φέρεται να έχει διπλή υπηκοότητα.

Η αποκάλυψη αυτή γεννά ερωτηματικά για τον ρόλο του έλληνα επιβάτη, βάζοντάς τον στο  «κάδρο» των φερόμενων κατασκόπων της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομάν Προτασέβιτς, 26 ετών, και η σύντροφός του, η Σοφία Σαπέγκα, επέβαιναν την Κυριακή σε Boeing 737 της Ryanair που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους όταν το αεροσκάφος εξετράπη στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με πρόφαση μία πληροφορία για βόμβα  ( για την οποία η Λευκορωσία κατηγορεί την Παλαιστινιακή Χαμάς), …

που αποδείχθηκε ψευδής. Ο Προτασέβιτς και η σύζυγός του συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο και λίγο αργότερα ο συλληφθείς ομολόγησε σε βίντεο που μεταδόθηκε από τη λευκορωσική κρατική τηλεόραση την αντικυβερνητική του δράση ενατίον του προέδρου Λουκασένκο .

Η σύλληψη αυτή του Προτάσεβιτς προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με τις ΗΠΑ να καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την εκτροπή του αεροσκάφους και τη σύλληψη» του Ρομάν Προτασέβιτς, όπως αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν και την ΕΕ από την άλλη κλείνει τον εναέριό της χώρο με την Λευκορωσία και να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Προτεραιότητά μας η υγειονομική ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών

Υγεία: Προτεραιότητά μας η υγειονομική ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών

angeliki-–-ekselikseis:-dimitris-kai-athina-erchontai-se-riksi

Αγγελική: Δημήτρης και Αθηνά έρχονται σε ρήξη