Ελλάδα: Να γιατί οι Τούρκοι δεν τολμάνε να εισβάλουν στην Ελλάδα – Viral Video

Να γιατί οι Τούρκοι δεν τολμάνε να εισβάλουν στην Ελλάδα - Viral Video

Ελλάδα

Οι Τούρκοι προκαλούν την Ελλάδα αλλά δεν τολμάνε να «προκαλέσουν πόλεμο». Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, χειρίζεται παθητικά τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά ο Ελληνικός στρατός είναι πολύ ισχυρός οπότε οι Τούρκοι δεν «πατάνε» το κουμπί.
Για την Ελλάδα, το Leopard-1A5 αποτελεί τον κύριο κορμό των Τεθωρακισμένων με συνολικά 501 μονάδες σε υπηρεσία. Στην έκδοση «A5», η οποία τέθηκε πρώτη φορά σε παραγωγή το 1987, το Leopard-1 ενσωματώνει τροποποιημένο πύργο μάχης με βελτιωμένη εσωτερική εργονομία προκειμένου να…

είναι εφικτή η εγκατάσταση του προβλεπόμενου επιπλέον εξοπλισμού.

Επιπλέον οι εργονομικές παρεμβολές στον πύργο είχαν ως αποτέλεσμα να μετακινηθούν περισσότερα πυρομαχικά σε μέρος εγγύτερα του πυροβολητή έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ δύο βολών, άρα ο χρόνος αντίδρασης του άρματος (στις προηγούμενες εκδόσεις τα πυρομαχικά ήταν τοποθετημένα στο αριστερό μέρος του οδηγού).


Η πραγματική όμως καινοτομία του τροποποιημένου πύργου είναι ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε εργονομικά να μπορεί να δεχθεί το πυροβόλο διαμετρήματος 120mm των Leopard-2.

Η έκδοση του Leopard-1A5 με πυροβόλο των 120mm και επιπλέον θωράκιση τύπου ERA (Explosive Reaction Armor) ονομάστηκε Leopard-1A6, αναπτύχθηκε μεν, αλλά ποτέ δεν τέθηκε σε παραγωγή. Στην έκδοση Leopard-1A5 το άρμα ενσωματώνει το Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) EMES-18, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του EMES-15 των Leopard-2.

Η υιοθέτηση του EMES-18 επιτρέπει στο Leopard-1A5 τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πυρομαχικά APFSDS (Amour-Piercing Fin-Stabilized Discarding Sabot). Πέραν της ενίσχυσης της μαχητικής ισχύος, το Leopard-1A5 ενισχύθηκε και με επιπλέον σπονδυλωτή θωράκιση LAP (Lexan Armored Plates) αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων, η οποία είναι τοποθετημένη εσωτερικά της εργοστασιακής θωράκισης (19-21,7mm ατσάλι και 10-70mm ομογενοποιημένου χάλυβα).

Διαβάστε περισσότερα
Viral Video: Ταξίδευε με το αεροπλάνο και πήρε μαζί της και το μικρό της πόνι

Viral Video: Ταξίδευε με το αεροπλάνο και πήρε μαζί της και το μικρό μου πόνι

Τα ανεξίτηλα σημάδια της Κατοχής στην Αττική Τα άγνωστα γερμανικά πολυβολεία

Τα ανεξίτηλα σημάδια της Κατοχής στην Αττική: Τα άγνωστα γερμανικά πολυβολεία