Εκπαιδευμένα σκυλιά αναλαμβάνουν τον έλεγχο των μπαζών στο οικόπεδο

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ΣΚΑΪ, ο οποίος αναφέρει ότι και την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων για ευρήματα.

Όσον αφορά το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να απολογηθούν τόσο τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται, όσο και δύο άλλα στελέχη της Hellenic Train. Ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις εκθέσεις εμπειρογνωμόνων για να τις ενσωματώσει στο δικογραφία την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να οριστεί η δίκη που θα διεξαχθεί σε έναν χώρο των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, περίπου στις αρχές του επόμενου δικαστικού έτους.

Η ύπαρξη μιας “ερευνητικής-φάντασμα” για την υφαρπαγή των ηχητικών αρχείων του ΟΣΕ τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη, γνωστοποιείται από την εφημερίδα “Το Βήμα” σε νέα δημοσίευση της.

Σύμφωνα με έγγραφα που διαθέτει το “Το Βήμα της Κυριακής”, η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 για άλλο λόγο, αλλά ο σχετικός φάκελος καταχωρίστηκε στα δικαστικά αρχεία ως υπόθεση του ΟΤΕ, και όχι του ΟΣΕ.

Η έρευνα ξεκίνησε με βάση καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ και, όπως αποκαλύπτεται, ανατέθηκε σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών που ζήτησε τη διερεύνηση από το Τμήμα Ασφάλειας της Ομόνοιας.

Αντιδικαστικές πηγές επισημαίνουν σχετικά με τη δημοσίευση: “Ο συγκεκριμένος φάκελος κινήθηκε για μήνες μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών χωρίς να γίνει κάποια σημαντική ενέργεια και η έρευνα, παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει 13 μήνες, φαινόταν να μην είχε ολοκληρωθεί”.

Επίσης, αρμόδιοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν ανατέθηκε η συγκεκριμένη έρευνα στο Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” επεσήμανε τα εξής: “Στις 13 Μαρτίου 2023, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, υπέβαλε επίσημη καταγγελία και αίτηση στην Εισαγγελία τότε, για να διερευνηθούν αυτές οι διαρροές που είχαν συμβεί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει προκύψει κάποια απόφαση που να γνωρίζουμε εμείς”.

Written by admin

Χάρης Βαρθακούρης: Ήταν λάθος κίνηση να παρουσιάσω το Big Brother

Το έλλειμμα σεβασμού προς τον Νίκο Καρβέλα: Η αδιάκοπη διακοπή