Είστε βαρείς πότες; 6 σωματικά σημάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Πίνουμε χωρίς να υπερβάλλουμε!

Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά ή το βράδυ του Σαββάτου, πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτό, είτε είναι ένα ποτηράκι κρασάκι, μπύρα ή τσίπουρο, είτε ουίσκι ή κοκτέιλ Mai Tai. Είναι σημαντικό για την υγεία μας, ωστόσο, να ξέρουμε πότε πρέπει να σταματήσουμε.

Όπως αναφέρεται και σε άρθρο της βρετανικής, ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The Sun, Όσοι δηλώνουν βαρείς πότες, μπορεί να πιστεύουν ότι δεν έχουν πρόβλημα, καθώς δεν είναι αλκοολικοί. Παρόλα αυτά, ο αντίκτυπος στην υγεία μπορεί να είναι μεγάλος, ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε εθισμό στα οινοπνευματώδη ποτά.

Πολλές φορές, τα ανησυχητικά σημάδια από την κατανάλωση αλκοόλ «φαίνονται» στο δέρμα και το σώμα. Επομένως, παρατηρήστε και προσέξτε, όπως και όσο μπορείτε, όσους από αυτούς που αγαπάτε πίνουν συχνά και πολύ.

Τα έξι σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος πίνει πολύ και θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να το «κόψει»:

Ρυτίδες
Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει το δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να πέφτει και να ρυτιδώνεται.

Σε περίπτωση που πίνετε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, θα έχετε ζαρωμένο δέρμα, ακόμα κι αν το φροντίζετε. Επιπλέον, δεδομένου ότι το αλκοόλ διαταράσσει τον ύπνο, μπορεί η επιδερμίδα σας να δείχνει γερασμένη, «κουρασμένη».

Εύθραυστα μαλλιά και νύχια
Πρόκειται για μία άλλη επίπτωση της αφυδάτωσης. Η μακροχρόνια, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε αραίωση μαλλιών και κάνει τα νύχια εύθραυστα, πράγμα που σημαίνει πως σπάνε πολύ εύκολα. Βέβαια, για τα μη υγιή μαλλιά και νύχια μπορεί να ευθύνεται και ο υποσιτισμός, καθώς οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ, συχνά παραλείπουν γεύματα.

Κόκκινο πρόσωπο
Το αλκοόλ μπορεί να ερεθίσει όλα τα μέρη του σώματος. Στο πρόσωπο, είναι ικανό να προκαλέσει  ροδόχρου ακμή, η οποία συνοδεύεται από ερυθρότητα στα μάγουλα.

«Μπυροκοιλιά»
Όσοι πίνουν πολύ, τείνουν να έχουν φουσκωμένη κοιλιά -και αυτό δεν αφορά μόνο όσους πίνουν μπύρα-. Η κοιλιά θα «πέσει», όταν θα μειωθεί το επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ.

Λεκιασμένα δόντια
Το οξύ στο αλκοόλ καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα του ποτού να λερώνει τα δόντια.

Ακόμα κι αν κάθε βράδυ, αφού έχετε πιει τα ποτάκια σας, βουρτσίζετε τα δόντια σας, οι λεκέδες τελικά θα δημιουργηθούν.

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εμφανιστούν μεγαλύτερα προβλήματα από τα αντιαισθητικά δόντια, όπως τερηδόνα και καρκίνο στόματος.

Κίτρινη απόχρωση
Αυτό είναι ένα πιο σοβαρό σημάδι, επειδή σημαίνει πως υπάρχει ηπατική νόσος ή βλάβη.

Αλλάζοντας τρόπο ζωής και κόβοντας τα οινοπνευματώδη ποτά, η ηπατική νόσος, αν είναι σε αρχικό στάδιο, μπορεί να θεραπευτεί. Συχνά, όμως, απαιτείται δυστυχώς μεταμόσχευση ήπατος.

Συμπέρασμα: Πίνουμε με μέτρο, για να παραμείνουμε υγιείς, να μπορούμε να διασκέδαζουμε και να χορεύουμε!

Ωραία τα ποτά, κι εμένα μου αρέσουν. Δεν χρειάζεται, όμως, να πιούμε πέντε για να έρθουμε στο κέφι, γιατί τότε μάλλον έχουμε χάσει το παιχνίδι. Αν ένα βράδυ, πιούμε πολύ, δεν τρέχει κάτι. Αν πίνουμε συχνά, όμως, πολύ, υπάρχει πρόβλημα και καλό είναι να το προσέξουμε. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορούν να σας βοηθήσουν, το ίδιο και οι ειδικοί.

Ελλάδα Έχεις Ταλέντο: Στον δεύτερο ημιτελικό, 10 διαγωνιζόμενοι βάζουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν κριτές και κοινό

Ο Άκης Πετρετζίκης πετάει στα σύννεφα… Ξανά έγκυος η Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ!