«Είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας» ο Tomas Cook

Σε αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση προχώρησε ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας στο Κρήτη TV, για το «κανόνι» της εταιρείας Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους του αεροδρομίου, προκειμένου να βρουν την βέλτιστη λύση για την επιστροφή των Βρετανών σε περίπτωση που η εταιρεία χρεοκοπήσει, ήδη από τα τέλη Ιουλίου!

«Η εταιρεία είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς», τόνισε ο ίδιος εξηγώντας το πώς δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην επιστροφή των Βρετανών τουριστών από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, σε αντίθεση πχ. με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκαν ουρές.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον CEO της Thomas Cook. Σε ανάρτησή του στο twitter έγραφε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία».

Μετά την κατάρρευση του διεθνούς τουριστικού πρακτορείου και τις δηλώσεις του κ. Πλιάκα, ο υπουργός Τουρισμού εμφανίζεται τουλάχιστον εκτεθειμένος, ενώ αποτελεί εύλογο ερώτημα προς τον ίδιο το τι είχε συζητήσει με τον CEO της εταιρείας.

Άλλωστε, αν γνώριζε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου για την επερχόμενη χρεοκοπία δεν είναι λογικό να γνώριζε το αρμόδιο υπουργείο;

Τι είπε ο Τούρκος ηθοποιός για την άσεμνη κίνηση

Φθιώτιδα: Σκότωσαν με κασμά 41χρονο, μπροστά στα παιδιά του