Θανάσης Ευθυμιάδης – για έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ας κάνουμε τις γυναίκες να κλαίνε μόνο από τα γέλια

θανασης ευθυμιαδης

O γνωστός ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης  με μια νέα ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες.

Ο ηθοποιός με αφορμή το φονικό στη Φολέγανδρο, αναφέρθηκε στις γυναίκες και στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους άνδρες με ένα υπέροχο κείμενο.

Το μακροσκελές κείμενο συνόδευσε με μία φωτογραφία της αγαπημένης του.

Συγκεκριμένα, έγραψε:«Γυναίκες… Ας τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια!! (απόσπασμα από το βιβλίο Μια όμορφη μέρα). Σκέφτομαι πολλές φορές :Θεέ μου πώς τα έχουν καταφέρει η πίστοι σου επί τόσες χιλιετίες να σε παρουσιάζουν σαν μισογύνη; Γιατί οι περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω σε παρουσιάζουν ότι δίνεις περισσότερα δικαιώματα στον άντρα; Γιατί μόνο σε άντρες επιτρέπεται να είναι οι ιεροί εκπρόσωποι σου στη γη; Γιατί λέμε “ο Θεός”, σαν να πρόκειται Μόνο για έναν άντρα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες τόσων χιλιάδων χρόνων (και όταν λέω πατριαρχικές, εννοώ τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που συντηρούν αυτό το σύστημα), οδηγούν μόνο σε πολέμους μεταξύ μας; Αυτές (οι κοινωνίες) μας σύστησαν έναν λανθασμένο τύπο τεχνολογικής προόδου πού βασίζεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ότι η πατριαρχεια οδηγει στα εκατομμύρια περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, που συμβαίνουν καθημερινά παγκοσμίως εις βάρος των γυναικών; Είμαστε στο έτος 2021 και ακόμα άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στον πολιτισμένο πλανήτη Γη… Φτάνει. Μέχρι εδώ. Ναι, ήρθε η ώρα.
Σαν πατέρας δύο κοριτσιών, χαίρομαι που πολλοί άντρες, σπάνε επιτέλους την σιωπή και αναγνωρίζουν το τραύμα που χρειάζεται να θεραπεύσουμε όλοι μαζί 🙏🙏»

Δείτε την ανάρτηση του ηθοποιού:

φπα fpa

Νόμος 4818-2021 με διατάξεις για ΦΠΑ, ρύθμιση οφειλών, επαγγελματικές μισθώσεις

Spoilers

Χρύσα Κατσαρίνη: Έχω βρεθεί κυριολεκτικά μια ανάσα πριν μπω στην λίστα των γυναικοκτονιών