ΕΕ: Σύνοδος Κορυφής στις 25 Μαΐου για κορωνοϊό, κλίμα και Ρωσία

ee:-synodos-koryfis-stis-25-maΐou-gia-koronoio,-klima-kai-rosia

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις 25 Μαΐου συγκαλεί ο Σαρλ Μισέλ.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του, Μπάρεντ Λέιτς, «την Τρίτη 25 Μαΐου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συγκαλέσει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες για την COVID19, το κλίμα και τη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι σύνοδος Ε.Ε. – ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσης η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, «μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα χαρώ να καλωσορίσω τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο Ε.Ε. – ΗΠΑ στο επόμενο ταξίδι του στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021. Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την υγεία, από το εμπόριο και την πολυμέρεια έως τις γεωπολιτικές προκλήσεις».
Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε: «Έχω τη χαρά να ανακοινώσω με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Σύνοδο Ε.Ε. – ΗΠΑ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Επαναδημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας ΕΕ- ΗΠΑ , ένωση δυνάμεων στην COVID19, το κλίμα, την ασφάλεια, την πολυμέρεια»

Διαβάστε επίσης Η πρόταση της Κομισιόν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμαΑνησυχία στην Ευρώπη για την εξάπλωση του ινδικού στελέχους

Χamos

Survivor Spoiler 24/04: Οι μεγαλύτερες κολοτούμπες του νησιού video

Survivor Spoiler 24/4: Αποκλειστικό: Στημένη η σχέση Μαριαλένα – Σάκη! Τι ισχύει;