Χρήστος και ο Παναγιώτης Βαρουξής: Έμπλεξαν για παραπλάνηση οι δίδυμοι του Big Brother

empleksan-gia-paraplanisi-oi-didymoi-tou-big-brother

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο Χρήστος και ο Παναγιώτης Βαρουξής, οι 22χρονοι δίδυμοι που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ «Big Brother», εμφανίστηκαν στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου» της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη. Η εκπομπή κυλούσε κανονικά, μέχρι που λίγο πριν από το φινάλε η παρουσιάστρια ρώτησε τους νεαρούς, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αν έχουν μοιραστεί και κάποιες σεξουαλικές εμπειρίες!

Καραβάτου: Έχω να σας κάνω μια τελευταία ερώτηση […]. Έχετε ποτέ συνευρεθεί σεξουαλικά με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;
Χ. Βαρουξής: Ναι, είχα πάει πρώτα εγώ και μετά ο Παναγιώτης…
Καραβάτου: Νόμιζα ότι μιλούσαμε απλά για ραντεβού…
Χ. Βαρουξής: Είμαστε ίδιοι παντού.
Κατσούλης: Πήγε τη ∆ευτέρα ο Χρήστος και την Πέμπτη ο Παναγιώτης […] και ας το κλείσουμε εδώ.
Καραβάτου: Θέλω να κάνω μια τελευταία ερώτηση. Λες είμαστε ίδιοι παντού. Αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιον τρόπο;
Χ. Βαρουξής: Από μικροί είμαστε μαζί, βλέπουμε συνέχεια ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε.
Κατσούλης: Αλήθεια την έκανες αυτήν την ερώτηση;
Καραβάτου: Ναι, δεν ξέρω γιατί (ξεσπά σε γέλια).

Το ζήτημα έλαβε τις επόμενες ημέρες τεράστια δημοσιότητα. Οι δίδυμοι Βαρουξή και οι παρουσιαστές Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης μπήκαν στο στόχαστρο αρνητικών δημοσιευμάτων από ιστοσελίδες και οργισμένων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί έκαναν λόγο για βιασμό μιας κοπέλας εν αγνοία της, ενώ οι τηλεπαρουσιαστές λοιδορήθηκαν για τον ευτελή τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Μήνυση

Στις 27 Φεβρουαρίου, μάλιστα, το σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων «Το Μωβ» υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καταγγελία εις βάρος των αδελφών Βαρουξή για βιασμό. Στην εν λόγω καταγγελία το σωματείο υποστηρίζει ότι οι δίδυμοι παραδέχθηκαν δημόσια πως έχουν διαπράξει βιασμό, ενώ χαρακτήρισε τις ερωτήσεις και τη στάση των δύο παρουσιαστών ως εμετική, άθλια και σεξιστική.

Οι δίδυμοι κλήθηκαν από τη ∆ικαιοσύνη για παροχή έγγραφων εξηγήσεων. Το έγγραφο κατατέθηκε στον Εισαγγελέα στις 15 Απριλίου, με τον Χρήστο και τον Παναγιώτη Βαρουξή να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μυθοπλαστική ιστορία στο πλαίσιο μιας εκπομπής-τηλεπαιχνιδιού, εκφράζοντας τη μεταμέλειά τους για το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκαν πως η πραγματική ζωή δεν είναι ριάλιτι και τα λόγια έχουν συνέπειες. Αμφότεροι παραδέχθηκαν στον Εισαγγελέα ότι τα όσα είπαν ήταν μεν προκλητικά, αλλά έγιναν στο περιβάλλον ενός «ανάλαφρου οπτικοακουστικού πολτού», ζητώντας η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Οι δίδυμοι, διά του συνηγόρου τους Στάθη Μητσοκάλη, εξήγησαν ότι η πραγματική συμπεριφορά τους δεν αφορά αξιόποινη πράξη, καθώς δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κοπέλα η οποία θα μπορούσε να είχε συναινέσει σε συνουσία λόγω παραπλάνησης. Παράλληλα επισήμαναν ότι ακόμα και αν το περιστατικό που ανέφεραν στην τηλεοπτική εκπομπή είχε συμβεί στην πραγματικότητα, δεν θα αντιμετώπιζαν την κατηγορία του βιασμού. «Η δημιουργία πλάνης σχετικά με την ταυτότητά τους και η μέσω αυτής επίτευξη δεν στοιχειοθετεί το έγκλημα του βιασμού, αλλά ενδεχομένως το ειδικότερο και άρα κατισχύον αδίκημα της ‘’απατηλής επίτευξης συνουσίας’’ του άρθρου 341, το οποίο καταργήθηκε με την τελευταία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με το Νόμο 4619/19» εξήγησαν στη ∆ικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος των αδελφών Βαρουξή παραδέχτηκε ότι μπορεί εξαιτίας της ευήθους συμπεριφοράς των εντολέων του να δημιουργήθηκε εγκληματική εντύπωση, όμως η μη ύπαρξη ατόμου φερόμενου ως βιασθέντος δεν δίνει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα διερεύνησης σχετικά με το αν θίχτηκε το έννομο αγαθό της γενετήσιας ελευθερίας ενός απροσδιόριστου ατόμου.

Στάθης Μητσοκάλης: Ο Νόµος υπάρχει για να τιµωρεί πράξεις και όχι εντυπώσεις

«Ακόμα κι αν εξαιτίας μιας απερίσκεπτης δήλωσης των εντολέων μου, μέσα σε ένα περιβάλλον ανάλαφρου οπτικοακουστικού πολτού, δημιουργήθηκε τέτοια εγκληματική εντύπωση, ο Νόμος υπάρχει για να τιμωρεί πράξεις και όχι εντυπώσεις.
Υπάρχει για να προστατεύει τα θύματα, εφόσον όμως υπάρχουν• διαφορετικά δεν υπάρχει καμία άδικη πράξη.

Γι’ αυτό και όταν δημιουργήθηκε το θέμα κανείς Εισαγγελέας δεν έκρινε ότι υπάρχει λόγος να διερευνηθεί περαιτέρω.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιες ‘’θεσμικές φεμινίστριες’’, οι οποίες ανακαλύπτουν σεξιστικά εγκλήματα παντού, επιμένουν να διαπομπεύουν τους εντολείς μου, απαιτώντας εξτρεμιστικά από τη θεσμική Δικαιοσύνη τη δίωξή τους.

Η συμβουλή μου προς αυτές -αν πραγματικά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να φανούν ακτιβιστικά παρεμβατικές για την προστασία των γυναικών- είναι να μάθουν να ‘’διαχωρίζουν την ήρα από το στάρι’’, διαφορετικά η γραφικότητά τους θα φτάσει να θυμίζει το θάνατο ενός Βορειοκορεάτη ηγέτη, για τον οποίο έκλαιγαν τρομερά όλοι και κάποιοι έκλαιγαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσες να συγκρατήσεις τα γέλια σου».

vasilissa-elisavet:-i-proti-dimosia-emfanisi-meta-tin-kideia-tou-filippou

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία του Φίλιππου

 Γ. Θωμάς: Τα επόμενα χρόνια η Κομισιόν θα προτείνει φορολογικά κίνητρα για πράσινες μορφές ενέργειας

 Γ. Θωμάς: Τα επόμενα χρόνια η Κομισιόν θα προτείνει φορολογικά κίνητρα για πράσινες μορφές ενέργειας