Ε.Ρ.Τ: Όλοι οι ηθοποιοί στις δύο σειρές του Μανούσου Μανουσάκη

ert:-oloi-oi-ithopoioi-stis-dyo-seires-tou-manousou-manousaki

Ολοκληρώθηκε το καστ των ηθοποιών στις δύο από τις τρεις μίνι σειρές που θα μεταφέρει στην οθόνη της ΕΡΤ, ο Μανούσος Μανουσάκης τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Δείτε ποιοι είναι οι ηθοποιοί που θα παίξουν στις σειρές «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης, ολοκλήρωσε το καστ με τους ηθοποιούς που θα παίξουν στη σειρές «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» που βασίζονται σε διηγήματα της Κλασικής Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα»
Στο ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου η οποία θα υποδυθεί τη Σκεύω. Ένας πολύ ιδιαίτερος ρόλος για τη γνωστή ηθοποιό καθώς θα κληθεί να ενσαρκώσει μια γυναίκα μικρόσωμη, εύσωμη και όχι ευπαρουσίαστη. Το ρόλο του γιου της Σκεύως το Σταύρο έχει ο Γιώργος Σαββίδης, ενώ ως Ρηνιώ (το κορίτσι του Σταύρου) θα δούμε τη Τζένη Καζάκου. Ο Τάκης Βαμβακίδης ως Μπαρμπά Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως Καπετάν Κωνσταντής και ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή θα υποδυθεί η Μαρία Καβουκίδου.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στη μία από τις δύο σειρές του Μανουσάκη στην ΕΡΤ είναι ακόμη οι Κωνσταντίνος Χατζούδης, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Τζώρτζη, Χρήστος Χαλβατζάρης, Αλέξης Μούκανος, Μιχάλης Άνθης και Γιώργος Χαλεπλής.

Η  υπόθεση
Το διήγημα αυτό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αναφέρεται στην ιστορία της γρια-Σκεύως, πού μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα, επιχόλερα καράβια), προκειμένου να σώσει το γιο της. Ιστορικός πυρήνας του διηγήματος είναι η χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865 και τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έλαβε τότε η ελληνική κυβέρνηση.

«Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»
Ένα γνωστό πρόσωπο από το «Σιωπηλό δρόμο» του Mega θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς αυτής. Πρόκειται για το Νικόλα Παπαγιάννη (τον αρχηγό της ομάδας των απαγωγέων στο «Σιωπηλό δρόμο»).

Στη σειρά αυτή του Βιζυηνού ο Παπαγιάννης θα έχει το ρόλο του Κιαμίλ. Στο ρόλο της μητέρας του Κιαμίλ θα είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου ενώ ως Γιώργος θα εμφανιστεί ο Σόλων Τσούνης. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν ακόμη στην δεύτερη από τις τρεις σειρές του Μανουσάκη στην ΕΡΤ είναι επίσης οι Δημήτρης Γεωργιάδης και Έλενα Πιερίδου.

Η υπόθεση
Το «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» είναι ένα από τα πιο γνωστά και εκτενή αυτοβιογραφικά διηγήματα του Γ. Βιζυηνού (1849-1896) το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Εστία. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την εξέλιξη μιας μυστηριώδους ιστορίας, όπου η μητέρα του αφηγητή αγνοεί το φονιά του γιου της και τον αναζητά εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενος της Τούρκος Κιαμήλ (ο δράστης) δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει το γιο της ευεργέτιδάς του.

Τα γυρίσματα των σειρών
Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα γυρίσματα και στις δύο σειρές – σύμφωνα με πληροφορίες του youfly.com – θα ξεκινήσουν στις 10 Μαίου. Θα γίνουν κυρίως στο Λαύριο καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτοί ήταν οι ηθοποιοί και οι κεντρικοί πρωταγωνιστές στις δύο σειρές, Βαρδιάνος στα σπόρκα και Ποιος ήταν ο φονεύς του αδερφού μου, του Μανουσάκη στην ΕΡΤ.

giannis-smaragdis:-“oi-kritikoi-kinimatografou,-pou-theorountai-eidikoi,-einai-pantelos-aschetoi”

Γιάννης Σμαραγδής: Οι κριτικοί κινηματογράφου, που θεωρούνται ειδικοί, είναι παντελώς άσχετοι

Ανικανοποίητος ο Χωριανόπουλος, «μπράβο» ο Ράσταβατς

Αθλητικά: Ανικανοποίητος ο Χωριανόπουλος, «μπράβο» ο Ράσταβατς