Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Δες ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να ευχαριστηθείς έναν ποιοτικό ύπνο

Η διατροφή επηρεάζει τον ύπνο μας!

Για να είμαστε παραγωγικοί και γεμάτη όρεξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χρειαζόμαστε έναν καλό ύπνο.

Αν και μπορεί να νομίζετε ότι έχετε δοκιμάσει κάθε κόλπο για να μπορέσετε να χαρείτε έναν «ονειρεμένο», 8ωρο ύπνο και χωρίς διακοπές, οι ειδικοί λένε ότι αυτό που τρώμε μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της The Sun, δεν πρέπει να τρώμε μεγάλα και «βαριά» γεύματα λίγη ώρα πριν κοιμηθούμε, καθώς αυτό θα διαταράξει πιθανότατα τον ύπνο μας.

Το να δειπνήσετε λίγο νωρίτερα θα συμβάλλει στο να ευχαριστηθείτε έναν ποιοτικό ύπνο, το ίδιο και η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή σας, αφού αυτές βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα τρόφιμα που θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη: Άπαχο κρέας, Κοτόπουλο, Ψάρι, Αυγά, Τόφου, Φασόλια και Όσπρια, Ξηροί  Καρποί.

Όσον αφορά τα γιαούρτια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, να είστε προσεκτικοί, καθώς κάποια από αυτά ενδέχεται να περιέχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, το homous, τα αμύγδαλα και τα καρύδια θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά. Επίσης, είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη.

Πέρα από τις τροφές που συμβάλλουν στο να έχουμε έναν καλό ύπνο, ο γιατρός, Alex Dimitru, ο οποίος ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου, τονίζει πως αν ξυπνάμε στη μέση της νύχτας, μπορεί να φταίει το ότι είμαστε πεινασμένοι. Επομένως, αποφεύγετε να πέφτετε στο κρεβάτι σας με άδειο στομάχι, επειδή μετά από λίγες ώρες το αίσθημα της πείνας θα σας κάνει να ξυπνήσετε.

 

 

Kim Kardashian: Το εξώπλατο φόρεμα που προκαλεί και η αναζήτησή της για… αληθινή αγάπη

Δήμητρα Ματσούκα: «Δεν την ψώνισα ποτέ, την περίοδο των εξώφυλλων δεν μου άρεσα»