Δραματική ανάκαμψη: Συμβούλιο Κρίσης στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Η Διυπουργική σύσκεψη για τον επερχόμενο καύσωνα πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ για τετραήμερο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά έως τους 43 βαθμούς.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν δροσίζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ο δήμος Χαλκιδέων ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε κλείσιμο των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της δημάρχου Έλενας Βάκα αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό) από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Πάντως οι παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π., και τα Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Written by admin

Η χήρα του Τράγκα πουλάει τα 3 σούπερ αμάξια του που θα ζήλευε και ο Σουμάχερ

Γυναίκα οδηγός σε ανεκδοτάρα: Το κραγιόν και η Εθνική