Δραγασάκης: Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί ο κ. Στουρνάρας

Κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στρέφεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. «Οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τον ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη» είπε στο news247, συμπληρώνοντας πως «ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί».

Κατά τον κ. Δραγασάκη, «υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας». ΕΛΛ Όπως εκτίμησε ο υπουργός, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός. «Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα» είπε, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της θητείας του. «Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, που ζήτησε «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά» και τάχθηκε υπέρ μιας σχετικής νομοθέτησης μετά τις εκλογές.

Στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρέθηκε επίσης το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναρωτήθηκε, συγκεκριμένα, αν «όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας».

Την ίδια ώρα, κατήγγειλε ότι «από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση» και επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας, χωρίς να εξηγεί πως θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. «Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες» είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια «πολιτική λήθης». Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία» συνέχισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.

Τέλος σχολίασε πως «ο κόσμος ανέχεται από τον «δεξιό» και το «ρουσφέτι» και το «βόλεμα». Εμάς μας θέλει «κοσμοκαλόγερους» και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν’ αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Written by stelios

Ο Κοτζιάς διαψεύδει την εκλογική του συνεργασία με Βαρουφάκη

Τετ α τετ Μέρκελ – Ζάεφ στη Γερμανία