Διπλή Ταυτότητα: Είμαι Αλβανός και Έλληνας

Ο Δημήτρης Καπουράνης μίλησε σχετικά με τον ρατσισμό και τη μεταχείριση που αντιμετωπίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, από την οποία κατάγεται.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Είναι διαβαλκανικό το θέμα και το κύριο πρόβλημα είναι πώς ένα παιδί αντιμετωπίζει αυτήν τη διττότητα της ταυτότητας, το ότι ταυτόχρονα είναι δύο πράγματα. Αυτή η διττότητα μπορεί να είναι πολύ σύγχυση για ένα παιδί, καθώς νιώθει ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Δεν υπάρχει η κοινωνική αποδοχή ότι μπορεί κάποιος να είναι και τα δύο μαζί, να είναι κάτι ενδιάμεσο”.

Επιπλέον, ο ηθοποιός πρόσθεσε: “Στην Αλβανία αντιμετωπίζω το ίδιο πράγμα, είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Δεν έχω βιώσει έντονο ρατσισμό, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι επιθυμούν να καταλαβαίνουν ακριβώς ποιον έχουν απέναντί τους, να το κάνουν πιο συγκεκριμένο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αποστασιοποίηση στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Συχνά ένιωθα δυσκολία στην επικοινωνία, ένα φράγμα που δεν κατανοούσα γιατί υπήρχε. Βλέπω τους ανθρώπους γύρω μου να συνδέονται με την καταγωγή τους, νιώθω ασφάλεια ότι ανήκω εδώ, ότι αυτός είναι ο κόσμος μου”.

Written by admin

Η σκληρή μάχη για την κατοχή της «Ελευθεροτυπίας»: Ο Μελισσανίδης αντίπαλος του Μαρινάκη

Latest

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι σήμερα το «χρυσό κορίτσι» των βιντεοταινιών της δεκαετίας του 80′