Δήμαρχος Γόρτυνας: Ουδέποτε κηρύχτηκα έκπτωτος

Διαψεύδει τις πληροφορίες ότι τέθηκε σε αργία ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Δημοσιεύματα του καταλόγιζαν υπόθεση που αφορούσε χρηματοδότηση έργου σε περιοχή του Δήμου, από Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία ωστόσο, όπως έκριναν τα αρμόδια όργανα, «χάθηκαν» λόγω κακών χειρισμών και αστοχίας της Δημοτικής αρχής.

Αυτό, όπως σημείωναν ίδιες πηγές, είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Δημάρχου.

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ   ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!»

Ο ίδιος ο δήμαρχος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την παραπληροφόρηση του κοινού, που επιχειρήθηκε από δημοσιεύματα, που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για δήθεν έκπτωσή μου από το αξίωμα του Δημάρχου Γόρτυνας, θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ από το αξίωμα του Δημάρχου.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούσε διευκρινήσεις για την απένταξη του έργου “Θεάτρου Δήμου Ρούβα” που αφορούσε τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ρούβα, για το οποίο έχουμε δικαιωθεί ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Η δε υπηρεσία επειδή καθυστέρησε να απαντήσει με δεδομένο ότι αφορούσε ένα έργο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ρούβα και εξαιτίας της ανωτέρω καθυστέρησης η Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου με παρέπεμψε στο πειθαρχικό, το οποίο γνωμοδότησε την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της αργίας για ένα μήνα. Την οποία επικύρωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηρακλείου και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Φυσικά, στην άδικη αυτή απόφαση έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη και για την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Παράλληλα, είχε ασκηθεί και αίτηση αναστολής, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η συζήτηση της Προσφυγής, η οποία και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί άμεσα.

ΑΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ.

Δυστυχώς κάποιοι παίρνοντας ως αφορμή το ανωτέρω και μη έχοντας άλλο όπλο στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι μου χρησιμοποιούν την ίντριγκα και την παραπληροφόρηση προκειμένου να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα και το λαό του Δήμου Γόρτυνας.

Θα ήθελα να τους καταστήσω σαφές ότι η παραπληροφόρηση και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν μπορούν να με ακουμπήσουν, είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους τους Δημότες ότι ενεργώ πάντα προς όφελος του Δήμου και μόνο.

Προφανώς κάποιοι κόπτονται βλέποντας ότι οι Δημότες αντιλαμβάνονται το ποιος είναι καταλληλότερος και ποιος θα είναι ο νικητής στις επερχόμενες εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να το ανατρέψουν με ανορθόδοξες ενέργειες και παραπληροφόρηση.

Σε όλους αυτούς έχουμε μια και μοναδική απάντηση:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ  : ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

Τσίπρας: Ρηματική διακοίνωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων

Ακρόπολη: Σοκάρει η αρχαιοφύλακας -«Μία λάμψη με έριξε κάτω» (φωτο)