Βέφα για Μενεγάκη: “Η Ελένη; ΑΧΑΡΙΣΤΗ! Ξέρει να ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ”

“ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ” η Βέφα τη Μενεγάκη: “Η Ελένη; ΑΧΑΡΙΣΤΗ! Ξέρει να ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ”. Μιλάμε για πολύ φαρμάκι όμως! Μιλάμε για πολύ τσατίλα. Πολλά νεύρα! Δεν ξέρω πως μπορείς να το πεις αυτό. Ο καθένας όπως το αντιαμβάνεται. Μπορείς να πεις πως θέλει περισσότερα. Κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Μ΄πορείς να πεις πως αφού υπάρχουν και μπορεί να τα πάρει, γιατί να μην το κάνει;

Πάντως φαίνεται από χιλιόμετρα ότι πέφτουν πολλά χρήματαστην μαγειρική και φυσικά στο ίνσταγκραμ.

Η Ελένη που μπορεί να χει και δική της εκπομπή, πολύ ορθά το σκέφτηκε. Κάτι απλό, καθημερινό, αναγκαίω, χρήσιμο στις νοικοκυρές.

Σιγά που θα αφήσει να τα …τρώνε μόνοι τους οι άλλοι. Και πολύ άργησε να μονοπωλήσει κι αυτό το κάστρο!

Γιατί τώρα; Μα είναι ερώτηση αυτή; Γιατί, έτσι! Μπορείς να πεις πως της…γύρισε το μάτι όταν κατάλαβε πόσα βγάζουν!

Μπορείς να πεις επίσης ότι αν την ρωτήσεις θα έχει “άλλοθι” τρομερό που θα κάνει εκπομπή με μπόλικη μαγειρική!!! Ότι εκείνη έκανε φίρμες την Βέφα Αλεξιάδου! Πως αν δεν την έβγαζε στην εκπομπή ίσως ουδείς την γνώριζε.

Μόνο που υπάρχει και..αντίλογος: Ας μαγείρευε η ίδια! Κάποια, κάποιος θα έπρεπε να μαγειρεύει στο πρωινό από την στιγμή που θεωρούσαν πως “πουλούσε” η μαγειρική!

Πραγματικά, σε μια ελεύεθερη αγορά ο καθένας πρέπει να προσπαθεί και αν τα καταφέρει μαγκιά του.
Τίποτα δεν ανήκει κανενός και αν κάτι ανήκει σε κάποιον εκείνη που έχει μεγαλύτερα δικαιώματα, είναι η Ελένη ,με τριάντα χρόνια καριέρας.

Η 87χρονη σήμερα Βέφα Αλεξιάδου υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο στον “Πρωινό Καφέ”, τον οποίο παρουσίαζε αρχικά η Ρούλα Κορομηλά και έπειτα η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1.

Η στήλη της μαγειρικής ήταν στις πιο δυνατές της εκπομπής, φτάνοντας πολλές φορές σε υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης. Ωστόσο, η Ελένη και η Βέφα Αλεξιάδου αποφάσισαν κάποια στιγμή να χωρίσουν τους τηλεοπτικούς τους δρόμους, που μάλλον δεν ήταν στρωμένοι με ροδοπέταλα.

Μάλιστα, η “εθνική” μας μαγείρεισσα, όπως την έχουν αποκαλέσει κατά καιρούς, έχει εκφράσει έκτοτε πολλές φορές δημοσίεως το παράπονό της για την παρουσιάστρια

Αχάριστη, αν και καλό κορίτσι χαρακτηρίζει την Ελένη Μενεγάκη η Βέφα Αλεξιάδου και θυμάται κάτι καλοκαίρια με την Ελένη, τον Λάτσιο και πιατέλες με κοκορέτσια.

Μιλώντας στο Ough η Βέφα Αλεξιάδου λέει ότι η Ρούλα Κορομηλά, η Πόπη Χατζηδημητρίου και η Ελένη Μενεγάκη ήταν καλά κορίτσια αλλά αχάριστες. Ειδικά για την Μενεγάκη θυμάμται οτι στο εξοχικό της κ. Αλεξιάδου μαζί με τον Γιάννη Λάτσιο έφαγαν και ήπιαν το Πάσχα πάνω σε ένα τραπέζι με κοκορέτσια.

«Θυμάμαι με ρωτούσε για εκείνον και με συμβουλεόταν γιατί μ’είχε σαν μάνα της».

Όταν την ρωτάνε αν η παρουσιάστρια έμαθε να μαγειρεύει, η Βέφα Αλεξιάδου απαντά «Ποιά; Η Ελένη; Μόνο να τρώει έμαθε!»Με την τηλεόραση πώς προέκυψε η συνεργασία;

Για κάποια περίοδο ταξίδευα πολύ συχνά στην Αμερική με τον άντρα μου. Εκεί είχα δει τις εκπομπές της Julia Child και της Martha Stewart και ήθελα να κάνω κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Έλεγα στις φίλες μου ότι θέλω να κάνω εκπομπή στην τηλεόραση και εκείνες ταράζονταν «μη χειρότερα, τι να σε κάνουν εσένα;». Εγώ όμως το ’χα βάλει σκοπό. Πήγα στην ΕΡΤ με τα τέσσερα πρώτα μου βιβλία.

Το γράμμα που μου έστειλαν το έχω ακόμα κρατημένο, έλεγε ότι δεν τους ενδιαφέρει η εκπομπή μου. Περίμενα υπομονετικά και μόλις άνοιξαν τα ιδιωτικά κανάλια το ’90 πήγα μόνη μου στον ΑΝΤ1.

Εκεί συνάντησα την Μαργαρίτα τη Σακελλαρίου, η οποία είχε την επιστασία του Πρωινού Καφέ. Τότε ήταν ένα προγραμματάκι μισής ώρας με έναν ανίδεο σεφ που μιλούσε και εμένα μου σηκωνότανε η τρίχα.

Η Μαργαρίτα δέχτηκε να με δοκιμάσει. Στα στούντιο ενθουσιάστηκαν και ξεκινήσαμε κατευθείαν εκπομπές, μέχρι που πήρε η Ρούλα το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έγινε τρίωρο και εγώ είχα σημαντική θέση.

Πώς ήταν η συνεργασία με την Κορομηλά και την Μενεγάκη;

Δούλεψα με όλες τους, την Πόπη Χατζηδημητρίου, τη Ρούλα και την Μενεγάκη. Ήταν καλές κοπέλες. Μόνο που κι οι τρεις ήταν αχάριστες.

Ίσως έφταιγε ο φόρτος εργασίας και το γεγονός ότι η γνωριμία μας ήταν κυρίως επαγγελματική, αλλά δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο ποτέ, ποτέ, ποτέ.

Η Ελένη σε αυτό το εξοχικό έφαγε και ήπιε.

Ήρθε Πάσχα εδώ με τον Λάτσιο και είχαμε στο τραπέζι κοκορέτσια. Θυμάμαι με ρωτούσε για εκείνον και με συμβουλευόταν γιατί μ’ είχε σαν μάνα της.

Τελικά την μάθατε να μαγειρεύει;
Ποια; Η Ελένη; Μόνο να τρώει έμαθε!

Είναι αλήθεια ότι δεν σας πλήρωναν στην τηλεόραση;
Δούλεψα δεκαεφτά χρόνια στην τηλεόραση δίχως να πάρω μία.

Η δικαιολογία των σταθμών είναι ότι μού έκαναν διαφήμιση στα βιβλία και τα μαγαζιά μου. Αλλά για πόσο; Και γιατί η Λίτσα Πατέρα πληρωνόταν από την πρώτη μέρα και της έβγαλαν και περιοδικό;

Είναι πικρή αλήθεια ότι κανένας μάγειρας που εμφανίζεται στην τηλεόραση δεν πληρώνεται.

Ποια είναι τα πιο άσχημα κομμάτια της τηλεόρασης;

Η ζήλια του ενός προς τον άλλον, ο ανταγωνισμός.

Κυκλοφορούν μ’ ένα μαχαίρι στο χέρι να σου το μπήξουν στην πλάτη. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων γενικότερα: αντί να κοιτάξουμε πώς θα ανεβάσουμε τον εαυτό μας, κοιτάμε πως θα κατεβάσουμε τον διπλανό μας για να πάρουμε τη θέση του.

Έζησα στο εξωτερικό και έμαθα ότι μόνο αν είσαι άξιος θα πας μπροστά. Εδώ δεν έχει σημασία κάτι τέτοιο.

Ρένος Χαραλαμπίδης: Στα 40 έπαθα υπαρξιακή κρίση

Brad Pitt: Σε αναπηρικό καροτσάκι ο Μπραντ Πιτ-Ανησύχησαν οι φαν του