Δικαστική απόφαση για τη μυστηριώδη εξαφάνιση τετραμελούς οικογένειας εννέα χρόνια μετά

Η εξαφάνιση μιας οικογένειας από την Καλιφόρνια πριν από εννέα χρόνια ήταν ένα άλυτο μυστήριο για την αστυνομία της Καλιφόρνια. Η οικογένεια McStay, οι γονείς και τα δύο παιδιά, είχε χαθεί ξαφνικά το 2010, με τα μπολ με το ποπ κορν ακόμα γεμάτα, στο σπίτι τους, και καμία ένδειξη για εισβολή.

Τρία χρόνια μετά, τα πτώματά τους βρέθηκαν θαμμένα σε μικρό βάθος, στην έρημο, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων.

Τώρα, όπως γράφει η New York Post, δικαστήριο έκρινε ένοχο για την υπόθεση τον 62χρονο Charles «Chase» Merritt, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, σκότωσε την οικογένεια με σφυρί όταν ο συνεργάτης του στη δουλειά Joseph McStay επιχείρησε να τον παραγκωνίσει από την επιχείρηση κατασκευής και πώλησης σιντριβανιών.

Παρότι πολλά ερωτήματα αναφορικά με τους φόνους παραμένουν αναπάντητα, οι αρχές έκριναν πως τα στοιχεία από το αυτοκίνητο της οικογένειας, τους λογαριασμούς τους και οι πληροφορίες από τα κινητά τους τηλέφωνα συνδέουν τον Merritt με τους θανάτους του Joseph, της γυναίκας του Summer και των δυο γιων της οικογένειας, 3 και 4 ετών.

Οι δικηγόροι του Merritt υποστηρίζουν πως οι δύο άνδρες ήταν καλύτεροι φίλοι και πως οι αρχές δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή σε άλλους υπόπτους.

Μετά την εξαφάνιση της οικογένειας, η αστυνομία έψαχνε στα τυφλά, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για το τι συνέβη. Το αυτοκίνητο των McStay βρέθηκε παρκαρισμένο σε ένα δρομάκι κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, κι έτσι υποστηρίχθηκε το σενάριο πως είχαν φύγει για τη χώρα.

Όμως το 2013, τα πτώματα των τεσσάρων βρέθηκαν σε ρηχούς τάφους στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο, μαζί με το όργανο του εγκλήματος, ένα σφυρί. Η αρχή έγινε από έναν μοτοσικλετιστή, ο οποίος τυχαία βρήκε ανθρώπινα οστά στο σημείο.

Ο Merritt συνελήφθη το 2014. Σύμφωνα με τις αρχές, το σήμα του κινητού του εντοπίστηκε στο σημείο λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της οικογένειας.

Εάν ο Merritt καταδικαστεί σε θάνατο, είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

πηγή: newsbeast.gr

Written by stelios

Πανελλαδικές 2019: Με Ιστορία, Φυσικά & Ανάπτυξη Εφαρμογών συνεχίζουν τα ΓΕΛ

Tο πρώτο δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι -Λυμπερόπουλος: Γι’ αυτό φωνάζουμε