Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Τον Αύγουστο θα πενταπλασιαστούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Spoilers

Κρίσιμο χαρακτήρισε το καλοκαίρι ο Διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, προβλέποντας πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open, o Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η εφημερία, όπως είπε, τελείωσε με μια αύξηση των προσελεύσεων (περίπου 30 άτομα). «Από αυτούς οι 18 ήταν θετικοί, οι περισσότεροι όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν (νοσηλεύτηκαν 5)». Πρόκειται για νέους ανθρώπους που μολύνονται, με ήπια συμπτώματα καθότι διπλά εμβολιασμένοι, εξήγησε.

 

«Υγειονομική βόμβα οι ανεμβολίαστοι»
Σημείωσε ωστόσο ότι ο κίνδυνος και στην Ελλάδα αφορά το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων ηλικίας άνω των 60. Χαρακτήρισε μάλιστα τους ανθρώπους αυτούς που ανέρχονται σε περίπου 1.000.000 ως «υγειονομική βόμβα». «Αν μολυνθούν θα έχουμε μεγάλη πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε την αναγκαιότητα στελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με εξειδικευμένο προσωπικό και τόνισε πως πρέπει να προετοιμαστούμε ενόψει «ενός κρίσιμου χειμώνα».

Επισήμανε δε πως τα μέτρα προφυλάσσουν τον κόσμο.
Στην εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία αναφέρθηκε στην υποχρεωτικά του εμβολιασμού. «Μια ιατρική πράξη δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωτική με την έννοια υποβολής της πράξεως. Από εκεί και πέρα εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας ως προς τον υποχρεωτικό εμμέσως εμβολιασμό και υπάρχουν δύο απόψεις:

Διίστανται οι απόψεις για το αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και αν θα οδηγήσει σε παύσω πληρωμών, που είναι η επικρατούσα άποψη, και η άλλη άποψη που αφορά στην προστασία του εργοδότη, της επιχειρήσεώς του, που μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

νεα

ΣΟΚ: 6χρονη σύρθηκε στην άσφαλτο όταν η τσάντα της πιάστηκε στην πόρτα του λεωφορείου

Showbiz: Τα διαζύγια της ελληνικής σόουμπιζ που ο χωρισμός τους έσκασε σαν βόμβα