Δ. Ηρακλείου: Διεκδικεί νέα χρηματοδότηση από τον Φιλόδημο

Δύο νέες ακόμα προτάσεις για να διεκδικήσει την χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων, που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις υποδομές της πόλης, καταθέτει στο πρόγραμμα Φιλόδημος ο Δήμος Ηρακλείου. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, ο Δήμος υποβάλλει αιτήσεις προκειμένου να πετύχει την χρηματοδότηση για:

-την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της πόλης

-την προμήθεια εξοπλισμού για την δημιουργία και την αναβάθμιση των στάσεων του δικτύου των μέσων συγκοινωνίας στο Ηράκλειο (Δημοτικής Συγκοινωνίας και ΟΑΣΑ)

Ουσιαστικά, εάν καταλήξουν θετικά οι προτάσεις, ο Δήμος θα έχει εξασφαλίσει ένα σεβαστό κονδύλι – εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από το δημοτικό ταμείο – αφενός για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια στα σχολεία του Ηρακλείου, αφετέρου να αναβαθμίσει το δίκτυο των ΜΜΜ, ιδίως της Δημοτικής Συγκοινωνίας που πρόσφατα ανανεώθηκε με δύο ολοκαίνουργια minibusκαι την επέκταση του δικτύου της σε δύο, πλέον, δρομολόγια που καλύπτουν όλη την πόλη.

Η έως τώρα εμπειρία δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο Δήμος θα επιτύχει και αυτόν τον στόχο του αφού όλα τα αιτήματα που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα Φιλόδημος έχουν εγκριθεί χάρη στις άρτιες και ώριμες προτάσεις. Συγκεκριμένα, ήδη η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να πετύχει την χρηματοδότηση της αναβάθμισης των παιδικών χαρών της πόλης, της προμήθειας μηχανημάτων έργου, της συντήρησης των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους έργα τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε προχωράνε.

«Είμαστε σε συνεχής αναζήτηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που μας επιτρέπουν να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει πόρους εκατομμυρίων ευρώ για έργα που έχουν γίνει ή γίνονται παντού στην πόλη, εξοικονομούμε χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό τα οποία, με τη σειρά τους, τα διαθέτουμε για να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας μέσα από τις μειώσεις των δημοτικών τελών, για να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

 

Written by stelios

Καλάμαρια: Στο αυτόφωρο μαθητές Γυμνασίου μετά από καταγγελίες για βανδαλισμούς

Τι πρέπει να ελέγχεται στο αντηλιακό