Δ. Ηρακλείου: Διακοπή και παρεμβάσεις στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ (φωτο)

Επίσημη πρώτη για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που κλήθηκε να συνεδριάσει με την νέα του σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν 26 θέματα, μεταξύ των οποίων, το συμφωνητικό παράτασης μίσθωσης του Χυτά Πέρα Γαλήνων αλλά και ο καθορισμός ορίων ταχύτητας σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Ηρακλείου.

Ωστόσο για αρκετή ώρα το σώμα ασχολήθηκε με τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, με τη συζήτηση να διακόπτεται τελικά, προκειμένου να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού με τους εκπροσώπους τους.
Όπως έγινε γνωστό, εντός των ημερών θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας κατέθεσαν αίτημα προς ψήφισμα από το Δημοτικό συμβούλιο ζητώντας «τη ρητή αναγνώριση της φύσεως των αναγκών, οι οποίες καλύπτονται από τους εργαζόμενους έως σήμερα«.

Τονίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζήτησαν από σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο να προβεί στις αντίστοιχες «δέουσες ενέργειες» προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Το ψήφισμα τους έλαβε την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού συμβουλίου

Επίσημη πρώτη, με...διακοπή και παρεμβάσεις, για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Στην έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε παρέμβαση από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος στην συνεδρίαση, για τη σχολική στέγη.

Μίλησαν για ένα πρόβλημα που χρόνο με το χρόνο οξύνεται, ζήτησαν να μπει το πρόβλημα στη σωστή του βάση. «Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων των παιδιών», λένε οι εκπρόσωποι που δίνουν το παρών στην συνεδρίαση.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή που θα εφαρμοστεί από του χρόνου και καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση

Για το θέμα παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας, Γιάννης Αναστάσακης ο οποίος τόνισε πως «βάσει της καταγραφής που έχει γίνει, μας λείπουν 25-30 αίθουσες».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ανέφερε ότι εδώ και βδομάδες έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη διεύρυνση για να γίνουν οι απαραίτητες καταγραφές εν όψει της επόμενης χρονιάς. Ο κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στην έλλειψη σχολική στέγης. Εξέφρασε την απορία του για το πώς επιβάλλεται υποχρεωτική αγωγή όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες υποδομές. Όμως, είπε ότι γίνεται προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μεγάλος στόχος είναι να δημιουργηθούν καινούργια κτίρια.

Επίσημη πρώτη, με...διακοπή και παρεμβάσεις, για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Την ίδια ώρα θέμα για τον ΒΟΑΚ, ENISA και ΦΟΔΣΑ έθετε στο «μενού» ο Ηλίας Λυγερός.
Εξάλλου σε ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» αναφέρεται:
«Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, η εκτός ημερήσιας διάταξης πρόταση της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες για κατάθεση πρότασης ένταξης στο Φιλόδημος ΙΙ. Η πρόταση όπως την ανέπτυξε ο Ηλίας Λυγερός Αφορά, : Α) σε μελέτες και εξοπλισμούς πυροπροστασίας σε σχολικά κτίρια της πόλης του Ηρακλείου, και Β) για δημιουργία ραμπών πρόσβασης και χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ σε σχολικά κτίρια. Το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ στις δύο από τις τρεις προσκλήσεις του, δημιουργεί προϋποθέσεις για χρηματοδότηση σημαντικών και απαραίτητων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια της πόλης μας. Το πρόγραμμα μετά την τελευταία παράταση του, κλείνει στις 31.12.2019.
Επειδή σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου είναι απαραίτητες τέτοιες παρεμβάσεις να καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης στις παραπάνω κατηγορίες. Το αίτημα μετά από την αναγκαία συγκεκριμένο ποίηση από τις υπηρεσίες θα προωθηθεί για ένταξη» .

Επιπλέον, η επικεφαλής της παράταξης “ΗράκλειΟΝ Αξίζει” κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη εξέφρασε την αγωνία της για τα έργα στην Δικαιοσύνης και στην 1821 (δεν ξεκίνησαν ακόμα στη συγκεκριμένη οδό), ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με τη σχολική στέγη τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθεί ένας οδικός χάρτης κοινωνικής πολιτικής για την ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών.

Τέλος ο Μιχάλης Κασαπάκης από την Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε την κάθε παράταξη να πάρει θέση για το Πολυνομοσχέδιο.

«Συνένοχος όποιος δεν καταδικάσει τις νέες ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου» αναφορικά με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο ως προς τα συνδικαλιστικά.

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Πως θα προσεύχεται ο πρώτος αστροναύτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα