Χρήσιμα tips: 4 μαγικοί τρόποι να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα στα λευκά

Στην κουζίνα μας υπάρχουν κάποια μαγικά συστατικά που μπορούν να σε απαλλάξουν από τέτοιους λεκέδες ενώ παράλληλα θα κάνουν τα λευκά ρούχα ακόμη πιο φωτεινά, σαν καινούργια.

Μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok, η Λόρα δίνει στους διαδικτυακούς της φίλου πολύτιμες συμβουλές και hack, ένα από αυτά και το πώς θα καθαρίσεις τους κίτρινους και επίμονους λεκέδες.

Στο σχετικό βίντεο η Λόρα μας προτρέπει να γυρίζουμε τα ρούχα από τη μέσα πλευρά τους, να τα βάλουμε σε μια λεκάνη ή στον κάδο του πλυντηρίου και να τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 20 με 30 λεπτά σε νερό και λευκό ξύδι. Η αναλογία όπως γράφει και στη λεζάντα της είναι ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι.

@lorafied 🧺 Hadk: Sweat Stain Paste Recipe:½ cup baking soda1 Tbsp. salt 1 Tbsp. hydrogen peroxide1 cup white vinegar. Mix all 4 together, apply to stain, let dry & wash like normal. #laundryhacks #laundrytipsandtricks #sweatstains #homemaker #homeeconomics #laundrytoks #howtodolaundry #stainremover #lowtoxliving shout out to @familyhandyman fo ♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Για πολύ δύσκολους λεκέδες από την άλλη, μπορούμε να αφήσουμε το ρούχο να μουλιάσει για ένα βράδυ μέσα σε μια λεκάνη με νερό που περιέχει σόδα.
Για τους κίτρινους λεκέδες στην περιοχή της μασχάλης που δεν λένε να φύγουν, η Λόρα φτιάχνει μια πάστα με μία κουταλιά της σούπας σόδα, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού οξυζενέ και μια κούπα λευκό ξίδι.

Αφού ανακατέψει όλα τα υλικά απλώνει στο σημείο του λεκέ την πάστα, την αφήνει να δράσει και έπειτα πλένει όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση.

Τέλος, δίνει ακόμη ένα extra tip. Αν τα ρούχα μυρίζουν αλλά δεν έχεις χρόνο να βάλεις πλυντήριο στη λεκάνη με τα άπλυτα ρίξε λίγη σόδα, ώστε να απορροφήσει τις οσμές μέχρι να έρθει η ώρα να βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο.

Γυναίκα – ΄Αρωμα: 10 αρώματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις φέτος το φθινόπωρο

J2us spoiler: Με κοντέινερ υποδέχονται οι παλιοί τον νέο 4ταρτο κριτή … ! Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα ξεκίνησε!