Χαρίτσης: Εντός της εβδομάδας η ρύθμιση οφειλών στους Δήμους

«Ρύθμιση-ανάσα» για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα προανήγγειλε για την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενισχυθούν και τα έσοδα των δήμων».

Η σχετική του αναφορά έχει ως εξής: «Την ερχόμενη βδομάδα φέρνουμε στη Βουλή νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Πρόκειται για ρύθμιση – ανάσα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενισχυθούν και τα έσοδα των Δήμων.

«Χωρίς προβλήματα οι εκλογές»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, χάρη στη συστηματική προετοιμασία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι ταυτόχρονες αναμετρήσεις των ευρωεκλογών, των περιφερειακών, των δημοτικών και των κοινοτικών εκλογών.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, είπε ότι η νίκη θα είναι επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες.

«Η καλύτερη δημοσκόπηση για εμάς είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και η πλειοψηφία του κόσμου, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ να βελτιώσει τη ζωή του. Αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά για τις προοδευτικές δυνάμεις που θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον κόσμο και την νεολαία για να πάει να ψηφίσει. Η λύση δεν είναι μία απολίτικη ή αντιπολιτική στάση, η οποία ενίοτε τροφοδοτεί τα ακροδεξιά φαινόμενα, αλλά ούτε και μια μεμψιμοιρία, ότι όλα παραμένουν ως έχουν και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει», τόνισε επίσης.

Νέοι στην πολιτική

Σχολιάζοντας τον ρόλο των νέων στην πολιτικής είπε ότι «είναι απαίτηση των καιρών οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο. Η νεολαία σήμερα έχει πολύ περισσότερα ερεθίσματα, έχει περισσότερες δυνατότητες ενημέρωσης και πληροφόρηση και η ενεργή ενασχόλησή τους με κοινά και την πολιτική, μπορεί να προσφέρει πολλά».

Πάνω σε αυτό το θέμα και ειδικά όσον αφορά την ψήφο των 17άρηδων, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από τη μία αντέδρασε έντονα όταν φέραμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή και από την άλλη, πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τους 17άρηδες να τον ψηφίσουν».

Πρόταση – έκπληξη Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας (φωτο)

ΑΑΔΕ: Εξονυχιστικός έλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων