Χάρης Τζωρτζάκης: Ο ηθοποιός κάνει ταινία την τραγική απώλεια του πρώτου παιδιού του

Spoilers

Τη συγκλονιστική ιστορία απώλειας του πρώτου του παιδιού, που, ενώ γεννήθηκε, δεν έζησε ποτέ, αποφάσισε να διηγηθεί ο Χάρης Τζωρτζάκης. Και μάλιστα μέσα από μια ταινία μικρού μήκους, για την υλοποίηση της οποίας ζητεί την οικονομική ενίσχυση του κοινού.

Ο γνωστός ηθοποιός και η σύντροφός του Έφη Κόντα είναι οι ευτυχισμένοι γονείς δύο παιδιών. Ενός κοριτσιού τριών ετών και ενός αγοριού λίγων μηνών, που ήρθε στον κόσμο στα τέλη Μαρτίου. Πριν απ’ αυτές τις χαρμόσυνες αφίξεις του «πελαργού», όμως, έζησε τον εφιάλτη. Συγκεκριμένα, το 2017 στην πρώτη εγκυμοσύνη της Έφης.

Οι δυο τους περίμεναν τότε με λαχτάρα ένα κοριτσάκι, το οποίο όμως δεν έμελλε να γεννηθεί ζωντανό. «Χάθηκε» στον έβδομο μήνα της κύησης. Και οι γονείς του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα υγείας διαλυμένο, που τους έφερε αντιμέτωπους με αδιανόητες καταστάσεις!

«Επειδή πρόκειται να ζητήσω τη βοήθειά σας, οφείλω να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό. Θέλω να αφηγηθώ την ιστορία ενός κοριτσιού που, ενώ γεννήθηκε, δεν έζησε ποτέ. Δεν έζησε, αλλά υπήρξε.

Είχε χέρια και μάτια και πόδια και κάτι πανέμορφα ροδαλά χείλη. Ποτέ κανείς δεν αντίκρισε τόσο όμορφα ροδαλά χείλη. Το κορίτσι αυτό ήταν το πρώτο μου παιδί. Το πρώτο, πριν από το πρώτο μου. Κι όμως, γίνεται… Έγραψα το “Ακίνητο Κυπαρίσσι”.

Ένα σενάριο ταινίας μικρού μήκους που αφηγείται την ιστορία της.

Μαζί με τους δύο αγαπημένους μου φίλους και συναδέλφους, Αντρέα Κοντόπουλο και Χάρη Φραγκούλη, και υπό τη σύμφωνη γνώμη της γενναίας συντρόφου μου Έφης, αποφασίσαμε να γυρίσουμε την ταινία.

Δεν απευθύνθηκα σε κάποιον ιδιωτικό ή κρατικό φορέα χρηματοδότησης ταινιών. Η ιστορία δεν είναι ούτε προς πώληση ούτε προς κρίση όποιας επιτροπής. Ζητάω όμως τη βοήθειά σας» ανέφερε ο Χάρης Τζωρτζάκης σε σχετική ανάρτηση στα social media.

Η σπαρακτική εξομολόγηση του γνωστού ηθοποιού, λίγο καιρό μετά την απώλεια του πρώτου μωρού είχε συγκλονίσει τους πάντες.

Οπως είχε αναφέρει σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, όλα ξεκίνησαν από το καθιερωμένο υπερηχογράφημα, όπου διαπιστώθηκε μια επιπλοκή.

Στον έβδομο μήνα, όμως, η Έφη σταμάτησε να το αισθάνεται.

Διαπιστώθηκε αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή καρδιάς. Ανατριχίλα είχαν προκαλέσει τότε τα λόγια του ηθοποιού, που αποκάλυψε ότι τους έδωσαν το έμβρυο μέσα σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών!

Spoilers

Κορονοιός: Alert προς ανεμβολίαστους από τον καθηγητή Γραβάνη

Spoilers

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: ρομαντική έξοδος με τον Σταθοκωστόπουλο μετά τη γνωριμία με τα πεθερικά (φωτογραφίες)