Μπριζίτ Μπαρντό: 5 ατάκες – πυρκαγιά της καλλονής που γεννήθηκε σαν σήμερα

Ήταν 28 Σεπτέμβρη του 1934, όταν η Άν Μπριζίτ Μπαρντό γεννιόταν στην πόλη του φωτός, το Παρίσι, για να του δώσει λίγο ακόμα λάμψη.

Η μικρή Μπριζίτ ξεχώριζε για την ομορφιά της και στα 15 της χρόνια, όλο αυτό μεταφραστηκε στην πρώτη της επαγγελματική φωτογράφιση. Τότε ήταν που το αστέρι της θα έλαμπε και η τρελή πορεία της θα ξεκινούσε.

Η ασύλλητπη ομορφιά της την έκανε αντικείμενο του πόθου για κάθε άνδρα του πλανήτη και η φήμη της παραβλήθηκε μόνο με εκείνη της Γκρέτα Γκάρμπο, Οι διαννούμενοι την ύμνησαν και η Σιμον Ντε Μποβρουαρ την χαρακτήρισε ως «ατμομηχανή της γυναικείας ιστορίας».

Εκτός από ασσύληπτα όμορφη, ήταν και συγκλονιστικά έξυπνη, με τις ατάκες της να μένουν χαραγμένες στο χρόνο. Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε μία από τις πιο απελευθερωμένες σεξουαλικά γυναίκες ορίζοντας μία εποχή, στην άκρως πουριτανική Γαλλία της εποχής.

5 ατάκες φωτιά της Μπριζίτ ΜπαρντόΥπήρξα πολύ ευτυχισμένη, πολύ πλούσια, πολύ όμορφη, πολυλατρεμένη, πολύ διάσημη και πολύ δυστυχισμένη

2. Οι άνδρες είναι κτήνη, αλλά ακόμα και τα κτήνη δεν συμπεριφέρονται όπως αυτοί.

3. Είναι λυπηρό να μεγαλώνεις, αλλά ωραίο να ωριμάζεις.

4. Είμαι μία γάτα μεταμορφωμένη σε γυναίκα… Γουργουρίζω, γρατζουνίζω και ενίοτε δαγκώνω.

5. Έδωσα τα νιάτα και την ομορφιά μου στους άνδρες. Τώρα δίνω τη σοφία και την εμπειρία μου, ό,τι καλύτερο έχω, στα ζώα.

Η Γη της Ελιάς spoiler: Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει τις παρανομίες ετοιμάζει νέο σχέδιο

Η Γη της Ελιάς spoiler: Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει τις παρανομίες ετοιμάζει νέο σχέδιο

Άγριες Μέλισσες spoiler: Ο Κωνσταντής καταθέτει εναντίον του Δουκά στη δίκη

Άγριες Μέλισσες spoiler: Ο Κωνσταντής καταθέτει εναντίον του Δουκά στη δίκη