Μποϊκοτάζ στα social media από ΕΠΟ και Εθνική

Χamos

Με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, έκανε γνωστό ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο (1 και 2 Μαΐου) δεν θα λειτουργούν οι λογαριασμοί της στα social media σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διαδικτυακής κακοποίησης που συμβαίνει στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Πρώτη η FA (αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου) αδρανοποίησε τους λογαριασμούς της, λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχτηκαν παίκτες και παράγοντες ομάδων της Premier league (και όχι μόνο) στα social media.

Το τελευταίο περιστατικό που πυροδότησε αυτά τα μέτρα ήταν η μαζική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ Χέουν Μιν Σον από οπαδούς της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά το ότι η ίδια η αγγλική ομάδα τιμώρησε σκληρά τους οπαδούς που “επιτέθηκαν” στο προφίλ του Νοτιοκορεάτη παίκτη, η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αλλά και η UEFA, αποφάσισαν να λάβουν πιο δραστικά μέτρα!

Τη συγκεκριμένη μέθοδο διαμαρτυρίας στήριξαν πολλοί φορείς του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και η UEFA, η οποία από σήμερα (30/04) μέχρι και την Δευτέρα (3/05) προχωρά σε ανάλογο μποϊκοτάζ, σε μία γενικευμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να μπει ένα τέλος σε αυτό το άσχημο φαινόμενο.

Σε αυτή, αποφάσισε να συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών ποδοσφαίρου και κατ΄ επέκταση η ΕΠΟ, η οποία θα μποϊκοτάρει τα social media για το επόμενο σαββατοκύριακο, καλώντας και τους φίλους της «γαλανόλευκης» να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Η ΕΠΟ αναφέρει στη συγκεκριμένη δημοσίευση: «Ας υποστηρίξουμε όλοι αυτό το ΣΚ την πρωτοβουλία της αγγλικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, ώστε να σταματήσει η διαδικτυακή κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

|
Μπουντενχόλζερ για τραυματισμό Αντετοκούνμπο: «Ελπίζουμε να μην είναι σοβαρός»H UEFA επιβεβαίωσε τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη

Ανέκδοτο: Στο μαιευτήριο …! Τρελό γέλιο

Χamos

News: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο Αττικής