Ασέλγεια εις βάρος των Σωματείων από την Αναγέννηση: Τα 11 ψέματα

Spoilers

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ προχώρησε στη δέσμευση του ποσού των 603.500 ευρώ στα σωματεία για την ενίσχυση του προπονητικού έργου.

Μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ η Αναγέννηση προχώρησε σε ανακοίνωση, η οποία είναι γεμάτη από ανακρίβειες.

Στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης της παράταξης Αναφέρεται: «Μετά από σφοδρότατη αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση Σακοράφα δεν διατίθεται να πληρώσει τα χρωστούμενα και δικαιούμενα χρήματα των σωματείων για το 2020.

1ο ψέμα: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΓΑΣ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει οικονομική ενίσχυση με βάση την κατάταξη.

Στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται: «Η Αναγέννηση όπως έπραξε εντός του ΔΣ υπερασπιζόμενη με σθεναρότητα όλα τα θιγόμενα σωματεία εμμένοντας στην θέση της για άμεση καταβολή των χρωστούμενων του 2020 αλλά και του 2021, δεσμεύεται απέναντι σε όλα τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ, πως θα συνεχίσει να διεκδικεί την κανονική αξιολόγηση των σωματείων για το 2020 όπως ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, ώστε να τους αποδοθεί από την ομοσπονδία του στίβου όλο το ποσό που δικαιούνται. Σ’ αυτό το ζήτημα δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

2ο ψέμα: Ένα από τα θέματα του Συμβουλίου, που ήταν στην ημερησία διάταξη του Δ.Σ. ήταν τα χρήματα του 2021 και η άμεση καταβολή τους, που μάλιστα, τα μέλη της «Αναγέννησης» δεν ψήφισαν κιόλας.3ο ψέμα: Στην ίδια παράγραφο, αναφέρεται «…όπως ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση…». Η αξιολόγηση των Σωματείων δεν ψηφίζεται από τη Γενική Συνέλευση, αλλά από το Διοικητικό Συμβούλιο.4ο ψέμα: Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται: «… όλο το ποσό που δικαιούνται…». Στη Γενική Προκήρυξη αναφέρεται ότι τα χρήματα εξαρτώνται από την επιχορήγηση της Πολιτείας και το χορηγικό πρόγραμμα. Οπότε δεν το ξέρει ακόμη κανείς.

Στην τρίτη παράγραφο αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αναγέννησης:

«Είναι απαίτηση όλων των σωματείων το 2020 να μην εξαφανιστεί και να μην θεωρηθεί ως χαμένη χρονιά όπως προσπάθησε να το περάσει η κρυπτόμενη πρόεδρος στο Δ.Σ., αφού όσο δύσκολη χρονιά και αν ήταν για όλους το 2020 λόγω Covid:»

5ο ψέμα: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στη διάρκεια του Δ.Σ. εκθείασε την αγωνιστική δράση των σωματείων. Παρά τις δυσκολίες και το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε έγιναν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα.

Στην ανάλυση της παραγράφου για τον covid αναφέρεται:

α) τα σωματεία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά τα αγωνιστικά τους τμήματα για να στηρίξουν τις διοργανώσεις της ομοσπονδία…».

6ο ψέμα: Τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι τον Ιούλιο που άρχισε και πάλι η αγωνιστική δράση, η χώρα ήταν σε lockdown.

Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος αναφέρεται: β) οι προπονητές συνέχισαν να γυμνάζουν κανονικά τους αθλητές τους για να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στις επίσημες διοργανώσεις…».

Ο ΣΕΓΑΣ εκείνη την εποχή δέχθηκε σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρίας, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν προπονήσεις, καθώς τα στάδια ήταν κλειστά. Μάλιστα, το κράτος είχε δώσει τη δυνατότητα- όπως και έγινε- για αναστολή και όσοι μπουν έπαιρναν το ποσό των 534 ευρώ.

Παρακάτω αναφέρεται: γ) οι αθλητές με την σειρά τους συμμετείχαν κανονικά σε όλα τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν το 2020…».

7ο ψέμα: Δεν συμμετείχαν κανονικά οι αθλητές. Υπήρχε αριθμητικός περιορισμός. Λόγω του σφιχτού υγειονομικού πρωτοκόλλου (πχ. Στα δρομικά αγωνίσματα η συμμετοχή γίνονταν διάδρομο παρά διάδρομο. Επίσης, η συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα γινόταν από 8 και 12 αθλητές).

Στην επόμενη παράγραφο αναφέρεται: «Όλες αυτές οι θυσίες έγιναν από τα σωματεία για να μπορεί με την σειρά του ο ΣΕΓΑΣ να παρουσιάσει αθλητικό έργο και δραστηριότητα το 2020, ώστε να εισπράξει αντίστοιχα ολόκληρη την κρατική επιχορήγηση από την ΓΓΑ για το 2020!».

8ο ψέμα: Η κρατική επιχορήγηση ήταν περικομμένη κατά 430.000 ευρώ, ακριβώς επειδή η Πολιτεία την κατέβαλε λόγω μειωμένης αγωνιστικής δραστηριότητας.

Σε μία παράγραφο παρακάτω αναφέρεται: «Έφτασε δε στο τέλος της συνεδρίασης και μετά την σκληρή αντίσταση που συνάντησε από την Αναγέννηση, να δίνει αίολες υποσχέσεις για χρήματα που ΘΑ δοθούν ξανά στα σωματεία το 2023, χρήματα που θα καταλήξουν σε περισσότερα σωματεία υποτίθεται, αλλά που θα είναι λιγότερα από αυτά που εισέπρατταν έως τώρα…».

9ο ψέμα: Δεν υπήρχαν αίολες υποσχέσεις. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από την αρχή της συνεδρίασης του Δ.Σ. ξεκαθάρισε πως οι αρμόδιες επιτροπές του ΣΕΓΑΣ επεξεργάζονται σχέδιο για το 2020 για να γίνει αξιολόγηση. Ήταν μάλιστα, η αρχική της τοποθέτηση.

Προς το τέλος αναφέρεται: «Είναι φανερό λοιπόν γιατί με νύχια και με δόντια θέλει κλειστές τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. η ομάδα Σακοράφα, έτσι ώστε να μην μαθαίνουν τα σωματεία, τι ακριβώς λέει ο καθένας μέσα στο Συμβούλιο».

10ο ψέμα: Όλα τα πρακτικά έχουν απομαγνητοφωνηθεί και μάλιστα, υπάρχουν οι αποφάσεις και οι ψηφοφορίες.

Και στο τέλος αναφέρεται: «Αν είναι δυνατόν να εμπιστευτεί πλέον κάποιος μία πρόεδρο που αρνείται να αναγνωρίσει και να πληρώσει καταγεγραμμένες υποχρεώσεις του ΣΕΓΑΣ πρός τα σωματεία ύψους 500.000 ευρώ (για το 2020), ποσό που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση, ποσό που εισέπραξε ο ΣΕΓΑΣ από την ΓΓΑ για να το αποδώσει στα σωματεία.

Πρόκειται για θρασύτατη συμπεριφορά από μία πρόεδρο που προχωράει σε μια τέτοια περικοπή κι ενώ χρωστάει άλλα τόσα στα σωματεία για το 2021. Προφανώς αυτές οι αλχημείες γίνονται για να καλύψει μέρος του μεγάλου συσσωρευμένου χρέους της ομοσπονδίας, που ενώπιον των μελών του Δ.Σ. ομολόγησε ξεκάθαρα πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να το διαχειριστεί.

Το κόψιμο των 500.000 ευρώ από τα σωματεία που αντιστοιχούν:

α) σε 450.000 ευρώ για την ενίσχυση του προπονητικού έργου των σωματείων,

β) σε 50.000 ευρώ για την ενίσχυση των προπονητών που ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί αναδεικνύοντας νέους αθλητές που στελέχωσαν τις Εθνικές Ομάδες,

δεν θα περάσει έτσι, ακόμη και αν με την οριακή πλειοψηφία που είχε χθες η διοίκηση Σακοράφα κατάφερε να πάρει την έγκριση από το Δ.Σ.

Η αδυναμία της προέδρου (με μόλις 4 ψήφους διαφορά) του ΣΕΓΑΣ να διοικήσει και να λειτουργήσει αθλητικά και οι πρακτικές της με μικροπολιτικά τεχνάσματα, έτσι ώστε να εξαπατήσει σωματεία-προπονητές-αθλητές μήπως και ξεφύγει από την πολύ άβολη θέση που βρίσκεται, θέτει απέναντι της ΟΛΑ τα σωματεία στα οποία χρωστάει συνολικά 1.000.000 ευρώ για την διετία 2020-2021.

Δυστυχώς ζούμε τις μέρες μιας προέδρου που βρίσκεται σε απόγνωση, η οποία νομίζει αφελώς ότι όσα πλέον λέγονται και αποφασίζονται στα Συμβούλια της ομοσπονδίας θα μένουν μυστικά ή θα μεταφέρονται όπως η ίδια και η ομάδα της θα θέλανε να προπαγανδίσουν.

Ευτυχώς όμως ζούμε στις ημέρες που η Αναγέννηση του Στίβου έρχεται!».

11ο ψέμα: Τα χρήματα (500.000) δεν υπάρχουν αυτά τα ποσά ή το 1 εκατομμύριο που ευαγγελίζεται η Αναγέννηση.

Η Διοίκηση έχει δεσμευτεί και το 2021 δεν το χρωστάει γιατί το ποσό δίνεται πάντα την επόμενη χρονιά. Παρόλα αυτά ο ΣΕΓΑΣ υποσχέθηκε πως θα το προκαταβάλει. Θα δοθούν 603.000 ευρώ που ξεκάθαρα θα πάνε στη χρηματική ενίσχυση του προπονητικού έργου.

Πάντως, θα πρέπει στην Αναγέννηση να πάρουν και ένα λογιστή, γιατί κάπου χάνουν το λογαριασμό! Μιλάνε για χρέος και δεν περιλαμβάνουν. Τα 603.500 ευρώ που δεσμεύτηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ότι θα δοθούν άμεσα.

Τα 320.000 ευρώ που δόθηκαν και αφορούσαν τα έξοδα μετακίνησης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τα 50.700 ευρώ για την οργάνωση των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων, που αποτέλεσε και πρόκριση για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ήταν ένα έμμεσο ποσό. Τέλος, περίπου 100.000 ευρώ για την οργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Όλα μαζί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ασέλγεια των Σωματείων και ασέλγεια στη συνείδηση των ανθρώπων του στίβου. Μια προσπάθεια παραπλάνησης και εντυπώσεων, όταν ο ΣΕΓΑΣ είναι η μόνη Ομοσπονδία που δίνει χρήματα για την ενίσχυση του προπονητικού έργου και τη μετακίνηση των σωματείων. Αντί η Αναγέννηση να αναγνωρίσει τα χρήματα που έχουν δοθεί, βγάζει ανακοίνωση ότι χρωστάει κιόλας η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Αλλά έχουν γνώσει οι φύλακες.

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Αυτή είναι η νέα σχέση του Μάνου που φέρνει μεγάλη αναστάτωση

Η Γη της Ελιάς spoiler: Αυτή είναι η νέα σχέση του Μάνου που φέρνει μεγάλη αναστάτωση

Spoilers

Δικαιολογητικά για απαλλαγή των ΑμεΑ από τον φόρο εισοδήματος