Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες της Αντίστασης

Στην σημαντικότητα της ηρωικής Αντίστασης των Κρητικών και στην Ιστορική επέτειο του σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Καστελίου, του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη,αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στο Καστέλι του Δήμου Μινώα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η σημερινή είναι μια εκπλήρωση χρέους και δικαίωσης των αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης, των Κρητικών Αντιστασιακών, των ηρώων που πολέμησαν μεταξύ άλλων και στα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης.Είναι μια προσφορά στη γνώση και στην αποτίμηση της πρόσφατης Ιστορίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικα ο κ Αρναουτάκης, προσθέτοντας : «Το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Καστελίου, μας θυμίζει πως κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής σ΄ αυτά τα χώματα, στα δικά μας χωριά, στις δικές μας γειτονίας χύθηκε αίμα ηρώων, για να γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τους Κρητικούς που δεν δείλιασαν, που δεν φοβήθηκαν το θάνατο, που αποφάσισαν να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα που τους γέννησε, για τα παλικάρια που κάλυπταν τον θόρυβο των στρατιωτικών αεροπλάνων με τον εθνικό μας ύμνο.

Για το νησί μας ο αγώνας δεν δόθηκε μόνο στα βουνά, στις πλαγιές του Ψηλορείτη, των Λασιθιώτικων και των Λευκών Ορέων. Μεγάλες μάχες δόθηκαν στα αεροδρόμια της Κρήτης. Τα αεροδρόμια που μετατράπηκαν σε πεδία μαχών, που έγιναν σημεία επιχειρησιακών εφαρμογών από δεκάδες Κρητικούς στρατιώτες αλλά και από τους Συμμάχους.

Μια τέτοια ηρωική πράξη αντίστασης διαδραματίστηκε στο Καστέλι το καλοκαίρι ‘42 με την ανατίναξη του αεροδρομίου, του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχθηκε σημερα το πρωΐ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη στο Καστέλι του Δήμου Μινώα, παρουσία πολιτικών Στρατιώτικων Αρχών,των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Σπύρου Δανέλη,του Προέδρου της ΠΕΔ-Δημαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, των Δημάρχων Ζαχαρία Καλογεράκη, Μανόλη Κοκοσάλη, Παύλου Μπαριτάκη, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Μανόλη Φραγκάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη,του Εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

Written by stelios

Γιατί δεν πρέπει να πετάς ποτέ το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια

ΚΕΔΕ: Δικαιώθηκε το αίτημά μας για παράταση κοινωφελούς εργασίας