Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους πιστούς στη Νέα Υόρκη

Χamos

Στην άμεση απόσυρση της οδηγίας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης από τους πιστούς που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προχωρεί με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου η άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια της Εκκλησίας μας στην Αμερική.

Η εν λόγω απόσυρση έρχεται κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, σε συνέχεια μάλιστα των οδηγιών του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και του Λευκού Οίκου ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID19 πολίτες δεν απαιτείται πλέον να φορούν μάσκες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η απόσυρση αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και για την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνιστά σε όλους τους πιστούς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και των παιδιών κάτω των 12 ετών. Παράλληλα, προτρέπει όλες τις ενορίες να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις οδηγίες των πολιτειακών και τοπικών υγειονομικών αρχών για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Χamos

Κύπρος – ΥΠΕΞ: «Βρισκόμαστε σε επαφή με τις Αρχές της Ελλάδας και της Λιθουανίας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Κύπριου επιβάτη»

Χamos

Μία… ανάσα από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός