Αρχές στην Επικράτηση: 50.000 Χρήστες Παράνομου Streaming Αποκαλύπτονται

Η συνεχώς επεκτεινόμενη λίστα των 50.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε πειρατικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο αναμένεται να αντιμετωπιστεί από τις αρχές το προσεχές διάστημα. Σκοπός τους είναι να εντοπίσουν τους θεατές αθλητικών γεγονότων και κινηματογραφικών ταινιών που δεν έχουν συνδρομή σε κάποιον από τους πάροχους.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από εφόδους που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο ένα χρόνο σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους όπου λειτουργούν “πελάτες” παράνομων οπτικοακουστικών περιεχομένων. Μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των πειρατών του παράνομου streaming πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία διέλυσε ένα δίκτυο με παρουσία σε διάφορες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, 65.000 κινηματογραφικές ταινίες και εντοπίστηκε μια λίστα με περισσότερους από 6.500 πελάτες. Τα κέρδη των εγκληματιών εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, με τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα να είναι πολλαπλάσια.

Η παροχή και χρήση πειρατικού οπτικοακουστικού περιεχόμενου αποτελεί αδίκημα και οι χρήστες που εντοπίζονται μπορεί να αντιμετωπίσουν σκληρές κυρώσεις. Η νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας των συνδρομητικών υπηρεσιών προβλέπει ποινές για τους ενοχληθέντες, ενώ οι εγκληματίες που δρουν σε αυτόν τον τομέα αντιμετωπίζουν ακόμη σκληρότερες κυρώσεις.

Σε εναπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022, κάθε χρήστης Διαδικτύου έχει πρόσβαση δέκα φορές τον μήνα σε παράνομο περιεχόμενο. Τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες και ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων αποτελούν τις αγαπημένες παρανομίες. Παγκοσμίως, οι ζημίες από την παράνομη μετάδοση περιεχομένου κυμαίνονται από 40 δισ. έως 90 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

Written by admin

Ποιες περιοχές θα ανέβουν πάνω από τους 30 βαθμούς στη θερμοκρασία;

Η απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Κώστα Κασσελάκη: Να το πας μέχρι τέλους!