Απολύσεις στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Huawei

Εκτεταμένες απολύσεις στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Huawei Technologies, καθώς ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακών δικτύων προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις συνέπειες από το «εμπάργκο» που του έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τη «WSJ», οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν τους εργαζομένους στη θυγατρική της Huawei στις ΗΠΑ, Futurewei Technologies. Η Futurewei, που δραστηριοποιείται στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, απασχολεί περίπου 850 εργαζομένους σε ερευνητικά εργαστήρια στις ΗΠΑ, αναφέρει η «WSJ».

Οι Κινέζοι εργαζόμενοι της Huawei θα έχουν την επιλογή να επιστρέψουν στην Κίνα και να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Εκπρόσωπος της Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έθεσε τη Huawei σε «μαύρη λίστα» για λόγους εθνικής ασφαλείας, οι εργαζόμενοι της Futurewei αντιμετώπιζαν περιορισμούς στην επικοινωνία τους με τους συναδέλφους στα κεντρικά γραφεία της Huawei στην Κίνα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα εκδώσουν άδειες στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πωλήσουν αγαθά στη Huawei.

Στο εδώλιο η «Ελληνική Λύση» για αντιποίηση δικηγορικού επαγγέλματος

Ελασσόνα: Έγινε πλούσιος σε μια στιγμή -Μπαίνουν 200.000 ευρώ στο λογαριασμό του