Αποκαλύψεις από τη Χαρούλα Αλεξίου – Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετώπισε

Latest

Για το πένθος που βίωσε λόγω της απώλειας της φωνής της, αλλά και το γεγονός ότι ήξερε να ζει χωρίς το τραγούδι, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη η Χάρις Αλεξίου.

«Δεν γίνεται να κοροϊδεύεις», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη στην απόφασή της να σταματήσει να τραγουδά, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

«Το πένθος δεν ήταν επειδή έφυγα από τη δουλειά, το πένθος -ας μην φοβόμαστε να πούμε τη λέξη ακόμα- ήταν για την απώλεια της φωνής», εξομολογήθηκε. «Αυτό, όσο κι αν θες να το διασκεδάσεις, να πεις “τα έκανα όλα, τα έζησα, επιτυχία, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, έπαιξα στα ωραιότερα και μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είμαι χορτάτη καλλιτέχνις”… Όμως, θέλεις τη φωνή σου», συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει κουράγιο να το παραδεχθεί αυτό κάποιος, επεσήμανε: «Τι να παραδεχτείς; Ο κόσμος το ξέρει. Δεν το άφησα να γίνει πολύ, το πρόλαβα. Τα σημάδια είχαν φανεί». Όσο για τι σκέφτηκε όταν πήρε την απόφαση, είπε: «Όταν τραγουδάς πρέπει να τραγουδάς, δεν γίνεται να κοροϊδεύεις».

Ερωτηθείσα αν πρόκειται για μια οδυνηρή στιγμή, η Χάρις Αλεξίου τόνισε πως εάν κάποιος θέλει να κρατήσει το καλό που του έχει συμβεί στη ζωή, «κρατάς αυτό και πας παρακάτω. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, να πεις πάω παρακάτω. Πρέπει να παραδεχτείς και την απώλεια, να παραδεχτείς την ήττα, τη νέα συνθήκη. Θέλει τον χρόνο του. Και το πένθος θέλει τον χρόνο του».

«Δεν μας αξίζει αυτό», είπε όταν οι παρουσιαστές της επεσήμαναν πως δεν προσπάθησε να «γαντζωθεί» από το τραγούδι. «Μας αξίζει στους ανθρώπους ό,τι κάνουμε να είναι αληθινό, να μας δίνει χαρά. Δεν είναι με τα ψέματα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη φωνή», σχολίασε.

«Ήξερα να ζω και χωρίς το τραγούδι»

Στη συνέντευξη η Χάρις Αλεξίου δήλωσε πως νιώθει τυχερή και εξήγησε πως μεγάλωσε με το σκεπτικό ότι πρέπει να τολμάς στη ζωή.

«Είμαι τυχερή ακόμη, γιατί σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν νέα ξεκινήματα. Αυτό για έναν άνθρωπο είναι μεγάλη υπόθεση. Έχω μιλήσει με συνάδελφο, που λέει “αν σταματήσω να τραγουδάω θα πεθάνω, δεν ξέρω να κάνω τίποτα άλλο από το να ανεβαίνω στη σκηνή, δεν ξέρω να ζω”. Εγώ ήξερα να ζω και χωρίς το τραγούδι, δηλαδή να παίρνω χαρά από πάρα πολλά πράγματα», εξήγησε η ερμηνεύτρια.

«Το θέατρο, το “ναι” που είπα στον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη), αυτά είναι αποφάσεις που σε κάποιους φαίνονται γενναίες, γιατί τολμάς. Μπορεί να κάνεις το άλμα και να πέσεις στον γκρεμό. Μεγάλωσα με το ότι πρέπει να τολμάμε στη ζωή», συμπλήρωσε η Χάρις Αλεξίου.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

πουλάνε ψεύτικους αφαλούς για να φαίνονται πιο μακριά τα πόδια μας

Latest

Xαμός με τον Ράμμο: «Δέχομαι φλερτ από άνδρες, τους φλερτάρω κι εγώ» (vid)