Απάντηση στο μεγάλο ερώτημα – Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση;

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να κάνουν ή όχι την τρίτη δόση. Αν αυτό σχετίζεται μόνο με την κατάσταση της υγείας τους ή απο το εμβόλιο που επέλεξαν να κάνουν σε πρώτη και δεύτερη φάση.

Απάντηση στο μεγάλο ερώτημα

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna, Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna,

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Για όσα άτομα έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και δεύτερη δόση με εμβόλιο Johnson & Johnson, δεν συστήνεται αναμνηστική δόση. Παράλληλα, μέχρι αύριο θα δοθούν οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει σχετικά με το ποιο εμβόλιο θα κάνουν και πότε για την αναμνηστική δόση. Θα αναρτηθούν στο emvolio.gov.gr.

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά με την τρίτη δόση, ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα και σε αρκετά μικρά νησιά ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναμνηστική δόση.

Σασμός Spoiler: Απίστευτη εξέλιξη - Η Καλλιόπη γράφει την περιουσία της στον Άγγελο

Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη γράφει την περιουσία της στον Άγγελο

Spoilers

Κολωνάκι: Ανήλικο κορίτσι έπεσε απο μπαλκόνι στο Κολωνάκι