Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δεν θα φύγει κανένας το πάσχα

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι το πιο σκληρό από αυτά που πήρε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού.Αν και τις πρώτες μέρες η πλειονότητα των Ελλήνων έδειξε να πειθαρχεί και να ακολουθεί τις οδηγίες υπό τον φόβο και ενός προστίμου η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Γι’ αυτό και έρχονται σύντομα και νέα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έχουν πέσει και συζητιούνται 2 παρεμβάσεις που θα αυστηροποιήσουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Ποια είναι αυτά;

Η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.

Με λίγα λόγια δεν θα μπορεί να βγαίνει απ’ το σπίτι όποιος θέλει, όποτε θέλει αλλά θα υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός μετακινήσεων, 2 ή 3 την ημέρα.

Και φυσικά αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ενόψει Πάσχα καθώς συζητιέται το κλείσιμο των διοδίων προκειμένου να εμποδιστεί η μεγάλη φυγή των Αθηναίων προς την επαρχία.
Συγκεκριμένα από τη συλλογή δεδομένων από τις μετακινήσεις των πολιτών προκύπτει πως πολλές από τις μετακινήσεις των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας είναι άσκοπες και θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ένα από τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως φαίνεται τα μέτρα αναμένονται να αυστηροποιηθούν άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

Σπίτι Προκάτ: Λατρεύουμε να ζούμε οικολογικά αλλά να έχουμε και μια άνεση

Κορωνοϊός: Covid-19 μεταδίδεται και από τα μάτια