Αντίνοος Αλμπάνης: Η ανάρτησή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία ανατριχιάζει

«Ο πόλεμος καταπίνει ό,τι καλό υπάρχει στον άνθρωπο» σημειώνει ο ηθοποιός

Την ώρα που η υπόθεση -φρίκη της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ και σοκάρει την κοινή γνώμη, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, δυστυχώς, συνεχίζεται. Εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 12 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πριν μερικές ώρες, ο Αντίνοος Αλμπάνης προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η οποία αφορά στην θλίψη του πολέμου και όσα αυτός καταστρέφει, με πρώτο την ανθρωπιά.

«O πόλεμος ανοίγει βάραθρα στις ψυχές και στα έθνη κι ό,τι καλό υπάρχει στον άνθρωπο το καταπίνει.
Το ξέρεις πως εσείς οι Έλληνες είχατε στη μυθολογία σας μια Κίρκη;
Αυτή, σαν άγγιζε τους ανθρώπους, τους έκανε γουρούνια.
Γουρουνιά!

Κίρκη είναι ο πόλεμος.

Διδώ Σωτηρίου | Ματωμένα Χώματα» γράφει χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός, εμπνεόμενος από το μυθιστόρημα της εκλιπούσας αλλά σπουδαίας συγγραφέως, δημοσιογράφου και μεγάλης αγωνίστριας Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα», το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962, στην Αθήνα, και έκτοτε έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Αυτά τα λόγια συνοδεύει ο Αντίνοος Αλμπάνης με την παρακάτω φωτογραφία του, στην οποία εμφανίζεται με ύφος σκεπτικό και μελαγχολικό:

 

Survivor Ελλάδας – Μαρία Αντωνά για Κωνσταντίνο Εμμανουήλ: «Λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και που προβάλλονται»

Μανώλης Κονταρός: Η πίστη του στο Θεό και το ενδεχόμενο κουμπαριάς με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Δέσποινα Βανδή – «Ο χρόνος θα δείξει»