Ανθή Σαλαγκούδη: Γιατί αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη δική της κατάψυξη ωαρίων; – «Είναι ταμπού και είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το θέμα»

«Ήθελα να κάνω στο YouTube κάτι σχετικό με την κατάψυξη ωαρίων, γιατί είδα ότι υπήρχε ενδιαφέρον» αναφέρει η δημοσιογράφος και πρώην παίκτρια του Survivor

Στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, «Ποιος Είναι Πρωινιάτικα;», φιλοξενήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15/4, η Ανθή Σαλαγκούδη και μίλησε ανοιχτά για την κατάψυξη ωαρίων στην οποία υπεβλήθη, τι την ώθησε να αποφασίσει να μπει σε αυτή τη διαδικασία και το λόγο που την δημοσιοποίησε.

«Ήθελα να κάνω στο YouTube κάτι σχετικό με την κατάψυξη ωαρίων, γιατί είδα ότι υπήρχε ενδιαφέρον. Οπότε ήθελα να βοηθήσω να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος. Μετά αποφάσισα να το κάνω αυτό ντοκιμαντέρ, γιατί είχα μία πρόταση από μία εταιρεία παραγωγής και άφησα λίγο το YouTube. Αλλά το YouTube με ενδιαφέρει πάρα πολύ, γενικά» σημείωσε αρχικά.

Η δημοσιογράφος και πρώην παίκτρια του Survivor ξεκαθάρισε πως οι λόγοι που την οδήγησαν στο να γνωστοποιήσει πως έκανε κατάψυξη ωαρίων ήταν για να πάψουν να υπάρχουν ταμπού γύρω από αυτό το θέμα και να ενημερώσει γυναίκες που σκέπτονται σοβαρά να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

«’Όταν ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία, είχα πάει σε μία εκπομπή και μου είχαν πάρει συνέντευξη. Μετά κοπέλες μου έστελναν πάρα πολλά μηνύματα και μου έλεγαν ότι ντρέπονται να το κάνουν, μου ζητούσαν πάρα πολλές πληροφορίες. Επίσης, όταν μπήκα εγώ στη διαδικασία, ήθελε να ψάξω εγώ πράγματα, ακόμη και να γκουγκλάρω, πέρα από αυτά που μου έλεγε ο γιατρός μου, και δεν υπήρχε πολύ πληροφορία. Οπότε αυτό το κενό ήθελα να το καλύψω με κάποιο τρόπο, για να βοηθήσω και τις υπόλοιπες κοπέλες. Επίσης, πιστεύω ότι και είναι ταμπού και είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το θέμα. Αν ήξερα πιο νωρίς αυτά που ξέρω τώρα, θα το είχα κάνει πολύ πιο νωρίς» υποστήριξε.

Είναι εύκολη διαδικασία η κρυοσυντήρηση ωραρίων; «Διαρκεί 10 με 14 μέρες, δύο εβδομάδες σχεδόν, δεν είναι επώδυνη όταν κάνεις την ωοληψία. Για μένα δεν ήταν πολύ εύκολη, επειδή έχω πολύ χαμηλή την ορμόνη που δείχνει πόσα ωάρια παράγεις, χρειάστηκε να πάρω πολύ δόση ορμονικής αγωγής» σημείωσε η Ανθή Σαλαγκούδη.

Όσον αφορά την ψυχολογία της, είπε: «Εγώ το έκανα πολύ συνειδητοποιημένο, επειδή δεν μου έχει ακόμα γεννηθεί η επιθυμία να κάνω παιδί και είμαι 37 χρονών. Κάποια στιγμή, μπορεί να ξυπνήσω σε μεγαλύτερη ηλικία και να θέλω να κάνω ένα παιδί και να μην μπορώ. Οπότε το έκανα πολύ πρακτικά και συνειδητοποιημένα, να έχω και αυτήν την επιλογή, αν θελήσω να κάνω παιδί. Μπορεί και να μη θελήσω. Επίσης, μπορεί να υιοθετήσω, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνεις μητέρα».

 

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου για Κωνσταντίνο Εμμανουήλ: «Είναι ευαίσθητη ψυχή, θα δώσει μέρος της αμοιβής του από το Survivor σε φιλοζωικές ομάδες»

Γιάννης Ζουγανέλης: Στάζει μέλι για την κόρη του, Ελεωνόρα – «Δεν την μάλωσα ποτέ, εκείνη με μάλωνε και το χαιρόμουν»