Αντετοκούνμπο: «Δεν παρακολουθώ μπάσκετ στο σπίτι»

Αντετοκούνμπο: «Δεν παρακολουθώ μπάσκετ στο σπίτι»

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως προτιμάει να μην παρακολουθεί αγώνες όταν δεν παίζει και να εστιάζει στον εαυτό του. Μάλιστα τόνισε πως όταν βρίσκεται σπίτι του δεν μιλάει για μπάσκετ και το μόνο που κάνει είναι να παίζει με τον γιο του και να βλέπει Netflix.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Μίλησε για τη σειρά με τους Χιτ, για τους συμπαίκτες του αλλά και για τη ρουτίνα του όλες αυτές τις ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα:

Για το τι αλλάζει στην προετοιμασία του για τα playoffs περιμένοντας τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο των playoffs:

 

“Απλώς εστιάζουμε στους εαυτούς μας. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και περιμένουμε. Κάνουμε ό,τι κάνουμε από την αρχή της σεζόν, χτίζοντας καλές συνήθειες και εστιάζοντας στους εαυτούς μας ώστε να είμαστε καλύτεροι σε επίθεση και άμυνα”.

 

Για το αν θα παρακολουθούσε το Game 5 των Νετς με τους Σέλτικς:

 

“Δεν παρακολουθώ μπάσκετ. Παίζουμε πολύ και προπονούμαστε. Προσπαθώ να μείνω μακριά από αυτό λοιπόν όταν δεν παίζω και εστιάζω στον εαυτό μου. Δεν ξέρω τα άλλα σκορ, δεν προσέχω τα άλλα παιχνίδια, απλώς εστιάζω στον εαυτό μου”.

 

Για το τι κάνει κάνει όλες αυτές τις ημέρες όσο περιμένει τον αντίπαλο των Μπακς στον δεύτερο γύρο:

 

“Θέλετε να μάθετε την ρουτίνα μου; Να είμαι ειλικρινής; Ξυπνάω, πρώτα κατουράω, μετά κάνω μπάνιο. Μετά πίνω νερό. Ακολούθως πάω για προπόνηση και ρωτάω τους προπονητές τι να κάνω για να βελτιωθώ.

Μετά επιστρέφω σπίτι, παίζω με τον γιο μου, τον βάζω για ύπνο και βλέπω Netflix για 8 ώρες, ενώ στο ενδιάμεσο χρησιμοποιώ την τουαλέτα κάποιες φορές, επειδή πρέπει”.

Για το γεγονός ότι θέλει να μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων και να βοηθήσει στην επίθεση και πώς ένιωσε που το έκανε αυτό κόντρα στους Χιτ, μαρκάροντας τον Μπάτλερ:

 

“Όταν παίζεις απέναντι στους καλύτερους, φυσικά θα είσαι κουρασμένος. Αν θες να είσαι σπουδαίος, θα κουραστείς και πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό. Στην σειρά με τους Χιτ ο κόουτς με ήθελε στον Μπάτλερ και το ήθελα και εγώ αυτό, το θεώρησα πρόκληση για εμένα.

Όλοι τον μαρκάραμε όμως, όχι μόνο εγώ, κάναμε καλή δουλειά ως ομάδα πάνω του. Τώρα όμως απέναντι σε παίκτες όπως ο Ντουράντ και ο Χάρντεν, όλοι θα έχουμε δύσκολη δουλειά. Σε κάποιο παιχνίδι ίσως μαρκάρω εγώ κάποιον σταρ, σε κάποιον άλλο κάποιος άλλος συμπαίκτης μου. Εμείς θα εστιάσουμε στους εαυτούς μας. Όταν παίζεις με τόσο σπουδαίους παίκτες είναι πρόκληση. Θα πονέσει, αλλά οι σπουδαίοι δεν πρέπει να βαριούνται, πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις”.

Για τον τραυματισμό του ΝτιΒιντσέντζο και τι αλλάζει αυτό για τους Μπακς, ειδικά αμυντικά:

 

“Χωρίς τον Ντόντε θα είναι δύσκολο, επειδή φέρνει σκληράδα στην ομάδα και σκοράρει για εμάς. Είναι νέος αλλά ήταν από τους ηγέτες μας. Ελπίζω κάποια παιδιά να βγουν μπροστά τώρα και ελπίζω να επιστρέψει υγιής. Θα είναι κοντά στην ομάδα όμως. Θα χρειαστούμε βοήθεια από όλους”.

Για το τι βλέπει στο Νετφλιξ: “Δεν θέλω να διαφημίσω κάτι. Βλέπω το Start Up που έχει συμμορίες και ναρκωτικά και bitcoin. Παρακολουθώ και το Umbrella Academy. Είμαι απογοητευμένος που τελειώνει το σόου των Καρτνάσιανς. Είμαι τόσο απογοητευμένος. Πώς θα περάσω τώρα τις μέρες μου χωρίς να τις παρακολουθώ”.

 

Για το γιατί είναι σημαντικό για τους Μπακς να έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να νικούν τα παιχνίδια:

 

“Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κάθε φορά ο αντίπαλος θα κάνει προσαρμογές, οπότε πρέπει κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Μπορεί στον 1ο αγώνα να νικήσεις σκοράροντας 50 πόντους στο “ζωγραφιστό”. Όταν η αντίπαλη ομάδα προσαρμοστεί, πρέπει να βρεις τους σουτέρ στο 2ο παιχνίδι. Στο 3ο παιχνίδι ίσως πρέπει να κάνεις μία άλλη προσαρμογή.

Είμαστε ευέλικτοι ως ομάδα. Μπορούμε να νικήσουμε κάποιο άλλο παιχνίδι με την άμυνά μας, κατεβάζοντας το σκορ. Σε άλλο παιχνίδι μπορεί να σκοράρουμε 130 πόντους. Σε άλλο να σκοράρουμε 80 πόντους στην ρακέτα, σε άλλο 25 τρίποντα. Αυτό μας κάνει ξεχωριστή ομάδα, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να παίξουμε καλύτερα. Αυτό όμως είναι το νόημα των playoffs, να προσαρμοζόμαστε”.

 

Για το τι πιστεύει ότι έχει μάθει μαρκάροντας παίκτες που έχουν την μπάλα και έχει να αντιμετωπίσει κάποια σκριν:

“Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά όταν δέχομαι σκριν. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει καλύτερος παίκτης με ύψος 2.13 μέτρα από εμένα στον κόσμο στο να αποφεύγει σκριν. Είναι δύσκολο. Είναι σαν να βάζεις τον Μπρουκ Λόπεζ να το κάνει. Είμαι μεγάλος στόχος. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να σπάσω σκριν ως γκαρντ τραυματίστηκα στον αγκώνα.

Θα είναι πρόκληση η επόμενη σειρά. Με τον Μπάτλερ μπορείς να παίξεις και over και under. Με τον Ντουράντ πρέπει να είσαι πιο επιθετικός, να τον στείλεις στον Λόπεζ. Πρέπει να βρούμε όμως τρόπο να τον πιέσουμε. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω καλύτερη δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος να μαρκάρεις το Πικ εν Ρολ είναι να βγεις λίγο πιο μπροστά. Αν το κάνεις αυτό σε παίκτες όπως ο Ντουράντ ή ο Χάρντεν όμως θα προσπαθήσουν να κερδίσουν κάποιο φάουλ.

Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο στο να αποφεύγω τα σκριν πάνω στην μπάλα, αλλά κανείς ψηλός στον κόσμο δεν το κάνει καλύτερα από μένα. Παίκτες με το μέγεθός μου δεν έχουν συνηθίσει να μαρκάρουν την μπάλα και να αντιμετωπίζουν σκριν. Για αυτό όταν στην επίθεση έχω εγώ την μπάλα και κάποιος συμπαίκτης μου δίνει σκριν χαίρομαι, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον παίκτη που με μαρκάρει να το αντιμετωπίσει αυτό. Ξέρω ότι αν συμβεί αυτό θα έχω πιο εύκολη δουλειά”.

 

Για το αν μετά από κάθε παιχνίδι σβήνει το πόσα παιχνίδια λείπουν στους Μπακς για τον τίτλο:

“Ναι το κάνω για να ξέρω πόσο δρόμο έχω για τον στόχο. Είναι σαν καλαντάρι για εμένα. Όπως εκεί αλλάζει ο μήνας, έτσι κάνω στα playoffs. Όλοι ξέρουν ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχοντας στο μυαλό μας στον μεγάλο στόχο. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι”.

 

Για το πότε κατάλαβε ότι με τους Τάκερ και Πόρτις οι Μπακς έχουν σκληρούς παίκτες στην ομάδα:

“Το ήξερα πριν έρθουν στην ομάδα. Έπαιζα εναντίον τους. Ξέρεις πάντα ποιος έχει ηγετικό ρόλο, ποιος θα τα δώσει όλα, ποιος στοχεύει στην νίκη και όχι στον εαυτό του. Ήξερα από την αρχή τι παίκτες ήταν επειδή είχα παίξει μαζί τους.

Όταν ήρθε ο Τάκερ στην ομάδα είπα ότι ήταν σπουδαίο που τον είχαμε στην ομάδα και όχι σε κάποιον αντίπαλο. Ο Τάκερ είναι από τους πιο δυναμικούς παίκτες της ομάδας. Χρειαζόμαστε την σκληράδα του. Χρειαζόμαστε έναν βετεράνο που μιλάει και έχει ζήσει πράγματα. Ο Μίντλετον, εγώ, ο Χόλιντεϊ ίσως δεν μιλάμε κάποιες φορές, αλλά ο Τάκερ το κάνει και για αυτό τον αγαπάμε”.

Για το τι του αρέσει στον Μπριν Φορμπς:

“Παίζω χαρτιά μαζί του στο αεροπλάνο. Μιλάει για την οικογένεια τον εαυτό του, είναι ταπεινός. Του αρέσει να κάνει πλάκες με τους άλλους παίκτες και την ομάδα. Φέρνει ενέργεια στην ομάδα και μου αρέσει αυτό”.

 

Για το τι κάνει όταν βλέπει Νετφλιξ και αν παίρνει μηνύματα για τους άλλους αγώνες:

“Αφήνω το κινητό μου στο δωμάτιό μου και κλείνω τις ειδοποιήσεις επειδή πολύς κόσμος μου στέλνει μηνύματα και ζητάει εισιτήρια ή μου εύχεται καλή τύχη. Αφήνω το τηλέφωνο στο δωμάτιό μου, πάω στο σαλόνι με τον γιο μου και δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ. Λέω σε όλους, στην κοπέλα μου, στους αδελφούς μου, ότι δεν μιλάμε για μπάσκετ στο σπίτι μου. Σε αυτό το σπίτι δεν μιλάμε για μπάσκετ.

Ο τρόπος που δουλεύει το μυαλό μου με κάνει να σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ. Αν μιλάω και για μπάσκετ θα τρελαθώ. Ελπίζω να παίξουμε μπάσκετ για 1.5 μήνα ακόμα και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αν μιλάω για μπάσκετ επί 1.5 μήνα κάθε μέρα θα κουραστώ. Για αυτό όταν πάω σπίτι εστιάζω σε αυτά που βλέπω στην τηλεόραση, στον εαυτό μου, την αναπνοή μου και στο τι τρώω και όταν έρχομαι στο γήπεδο εστιάζω σε αυτό που αγαπάω”.

 

Για το αν έχει ήδη ξεχάσει την σειρά με τους Χιτ:

“Έχει τελειώσει για εμένα αυτή η σειρά. Μετά το Game 4 όταν βγήκα αλλαγή, είδα το σκορ και κατάλαβα ότι η σειρά είχε τελειώσει, σταμάτησα να ασχολούμαι. Τέλος. Δεν με ένοιαζε τι κάναμε και με τι διαφορά νικήσαμε.

Δεν πρέπει ούτε να είσαι πολύ πάνω, ούτε πολύ κάτω ψυχολογικά. Νικήσαμε με 4-0 σε αυτή την σειρά, ίσως την επόμενη χάσουμε με 4-0. Τελείωσα με την προηγούμενη σειρά. Προσπαθώ να μείνω ήρεμος και να εστιάσω στο πώς θα γίνω καλύτερος και να εστιάσω σε ένα παιχνίδι κάθε φορά. Δεν ξέρω αν λειτουργεί πάντα αυτό, αλλά αυτό προσπαθώ να κάνω”.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Η Αλ Χιλάλ ανακοίνωσε τον Ζαρντίμ

Η Αλ Χιλάλ ανακοίνωσε τον Ζαρντίμ

maleskou

Η Ιωάννα Μαλέσκου για Χεζόνια: Αντικειμενικά είναι πολύ ωραίο παιδί