Άννα Κανδαράκη για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει μητρικό ένστικτο…»

Δείτε την ανάρτηση της Κλινικής Ψυχολόγου για την υπόθεση του θανάτου των τριών αδελφών από την Πάτρα

Οργή και σοκ έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, με τη μητέρα τους να έχει πλέον συλληφθεί και να κατηγορείται πως σκότωσε την κόρη της Τζωρτζίνα. Όπως προέκυψε από τις ιατροδικαστικές έρευνες, το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε, επειδή της χορηγήθηκε κεταμίνη. Η 33χρονη κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έως τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4/2022), όταν και θα απολογηθεί.

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις στα social media για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, με την Κλινική Ψυχολόγο και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Άννα Κανδαράκη να πραγματοποιεί χθες (Πέμπτη, 31/3) ένα post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου εξηγεί τι σημαίνει μητρικό ένστικτο και αγάπη.

«Δεν υπάρχει μητρικό ένστικτο. Μια καλή μάνα δεν φυτρώνει από μόνη της ούτε πέφτει από τον ουρανό. Απαιτεί κόπο, χρόνο και παρουσία. Θέλει μια σκληρή, αλλά και τρυφερή ματιά στον καθρέφτη.

Η μητρική αγάπη είναι απόφαση προσωπική.

Ευθύνη και επιλογή που την υποστηρίζεις καθημερινά.. να παλέψεις με δαίμονες, με πληγές παιδικές, με τραύματα που μεταφέρονται διαγενεακά.

Από μια στερημένη κόρη που αποφασίζει να γίνει η ίδια δοτική μητέρα.

Καμαρώνω κάθε μέρα τέτοιες κόρες που ενώ γεννήθηκαν μέσα σε βράχια έγιναν λουλούδια και άνθισαν… και παλεύουν τα δικά τους παιδιά να αποκτήσουν φτερά και ρίζες.

Να τα γεμίσουν με όλες τις αγκαλιές που οι ίδιες στερήθηκαν .

Όχι, η μητρική αγάπη δεν είναι έμφυτο μαγικό φίλτρο που γεννήθηκες με αυτό. Είναι προσωπική ευθύνη και επιλογή του καθενός.
Σκεφτείτε το».

Γιώργος Κοψιδάς: Θα πήγαινε ξανά στο Survivor; – Γιατί έχει ασπαστεί το βιγκανισμό;

Ορφέας Αυγουστίδης: Παντρεύεται την όμορφη επιχειρηματία και μητέρα του γιου του, Γεωργία Κρασσά