Ανέκδοτο: Έφτασαν τα Χριστούγεννα και ο Τοτός λέει στη μαμά του …

Έφτασαν τα Χριστούγεννα και ο Τοτός λέει στη μαμά του: «Μαμά θέλω δώρο για τα Χριστούγεννα ένα καινούριο ποδήλατο!» Η μαμά του τον ρώτησε αν πιστεύει ότι δικαιούται δώρο με τόσες αταξίες που έκανε και για να τον κάνει να σκεφτεί ο ίδιος τη συμπεριφορά του, του είπε: «Πήγαινε στο δωμάτιό σου και σκέψου τις αταξίες που έκανες όλη τη χρονιά και γράψε ένα ειλικρινές γράμμα στον Άγιο Βασίλη γιατί σου αξίζει το ποδήλατο!»

Έτσι, ο Τοτός πήγε στο δωμάτιό του και άρχισε να γράφει: «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, ήμουν πολύ καλό παιδί φέτος και θέλω δώρο ένα ποδήλατο για τα Χριστούγεννα. Το προτιμώ κόκκινο και με 24 ταχύτητες. Τοτός» …

Ο Τοτός όμως, ήξερε ότι αυτά που έγραψε δεν ήταν αλήθεια και πως τον Άγιο Βασίλη δεν μπορούσε να τον κοροϊδέψει. Έτσι έμεινε στο δωμάτιό του σκεφτικός για αρκετή ώρα. Όταν βγήκε είπε στη μαμά του ότι ήθελε να πάει στην εκκλησία για λίγο.

Η μαμά σκέφτηκε ότι το «κόλπο» της έπιασε αφού είδε τον Τοτό να είναι σκεφτικός και μετανιωμένος. «Πήγαινε, αλλά να γυρίσεις γρήγορα» του είπε.

Ο Τοτός μπήκε στην εκκλησία της γειτονιάς, έριξε μια ματιά γύρω του, προχώρησε προς το ιερό και βρήκε μια εικόνα της Παναγίας.

Την ξεκρέμασε, την έβαλε κάτω από το παλτό του κι έφυγε από την εκκλησία τρέχοντας.

Μπήκε γρήγορα στο σπίτι του, χώθηκε στο δωμάτιό του, πήρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να γράφει… «Θεέ, Έχω στα χέρια μου τη μάνα σου. Αν θέλεις να την ξαναδείς, πες στον Άι Βασίλη να μου φέρει ένα κόκκινο ποδήλατο με 24 ταχύτητες. Ξέρεις ποιος…»

Σασμός spoiler

Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη αποφασίζει να μην αποκαλύψει όλη την αλήθεια στον γιο της Ανθούλας

Spoilers

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 8-4: Συνέχισε αήττητος στο Champions League!