Ανατροπή: Εκλέγεται ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις των ευρωεκλογών και οι ανατροπές έστω και σχεδόν τρεις βδομάδες μετά την εκλογική μάχη.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών οριστικοποιούνται και, όπως φαίνεται, η Σεμίνα Διγενή είναι η 21η ευρωβουλευτής που εκλέγεται από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανατροπή σημειώθηκε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που, ενώ σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα το εισιτήριο για το Ευρωκοινοβούλιο έπαιρναν ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο Λευτέρης Νικολάου Αλαμπάνος, η Σεμίνα Διγενή είναι τελικά η δεύτερη υποψήφια του ΚΚΕ που εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τελικά, από το ΚΚΕ θα αναχωρήσουν για Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και η Σεμίνα Διγενή, που σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα είναι αυτή που τερμάτισε δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαμπάνος.

Ποια είναι η Σεμίνα Διγενή
Η Σεμίνα Διγενή γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», “Real news”, στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΙ», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ, στον Real fm και σε πολλά περιοδικά.

Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, σκηνοθέτις, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.

Written by stelios

Δ. Αθηναίων: Συζήτηση για την ένταξη ευάλωτων ομάδων στην εργασία

Πυρκαγιά σε βιοτεχνία επίπλων στην Αθηνών-Λαμίας