Ανακοίνωση των έξι σταθμών στην επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό προς Πετρούπολη

Η επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό προς τα δυτικά αναμένεται να περιλαμβάνει έξι σταθμούς, ξεκινώντας από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη για την επέκταση από τον σταθμό “Άλσος Βεΐκου” προς τον Δήμο Πετρούπολης, διέρχοντας από τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Η νέα Γραμμή θα εξυπηρετεί επίσης τους φίλους της ΑΕΚ, δίνοντάς τους εύκολη πρόσβαση στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Κατά την εκτέλεση του έργου αυτού, άλλαξε η αρχική σχεδίαση επέκτασης με την κατασκευή ενός σταθμού κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον Περισσό και στη συνέχεια στη Νέα Φιλαδέλφεια στον σταθμό στη διασταύρωση της οδού Δεκελείας και των Βρυούλων.

Υπήρξαν σημαντικοί λόγοι για την εναλλακτική χάραξη του έργου, με τον σταθμό να κατασκευάζεται κοντά στον σταθμό των Πευκακίων αντί του Περισσού και στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον σταθμό (Πάρκο Μνημείου Μικρασιατών), περίπου 150 μέτρα μακριά από την OPAP Arena.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Μετρό της Αθήνας, ο σχεδιασμός του Μετρό και οι επεκτάσεις του βασίζονται σε εξειδικευμένες μελέτες μεταφοράς, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο πληθυσμός, η ζήτηση μεταφορών κ.λπ.

Η επεκτασιμότητα του Μετρό της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητη, εντός του πλαισίου της ωρίμανσης των μελετών και της χρηματοδότησης.

Written by admin

Κλείνει η σελίδα για τη Μαρία Μπακοδήμου και το «Γεια σου»

Η Ιλάειρα Ζήση γίνεται μητέρα – Χαρά για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου